2019. 10. 25., péntek, 10:00

Kaposváron is számtalan módon segítenek a beteg kis Levinek!

Alig egy hónapja egészen egyedülálló módon mozdult meg az ország Zentéért, és az adományoknak köszönhetően végül összegyűlt a 700 millió forint a szükséges gyógykezelésre. Szomorú, de nem csak egy ilyen beteg van Magyarországon, akinek a szülei önerőből kell, hogy előteremtsék a világ legdrágább gyógyszerének az árát. 

Levinél egyéves korában diagnosztizálták az SMA2 gerincvelő eredetű izomsorvadást, mely idővel a mozgásszabadság teljes elvesztését jelentheti számára. Jelenleg az egyetlen itthoni gyógyszert kapja a kicsi, a Spinrazat, amiből 4 kezelésen van túl és a szervezete nagyon szépen reagál rá. 

 

 

Az Egyesült Államokban létezik egy génterápia, amit SMA beteg gyerekek kaphatnak 2 éves koruk előtt. A készítmény neve Zolgensma, a világ legdrágább gyógyszere, ami 700 millió forintba kerül. Magyarország ismét összefogott, és Levi kezelésére egy különleges kampányt indítottak, "Hívd meg LEVIT egy kávéra" elnevezéssel, amihez most Kaposváron is csatlakozhattok. 

 

 

Városkánkban több módon is támogathatjátok a gyűjtést, ami október 31-ig tart az egész országban. A New York és a Sasa Kávézóban is kihelyezésre került 1-1 gyűjtőbödön és a kezdeményezés plakátja is, így bármikor meghívhatjátok ezeken a helyeken Levit egy kávéra, amiből az összejött pénzt a tulajdonosok elutalják majd az alapítvány bankszámlaszámára. 

 

 

Ám nem csak kávéval segíthetünk, hiszen jótékonysági sütivásárt is szerveztek péntekre Kaposvárra, ami 13 és 17 óra között lesz majd a Fő utca 15. szám alatti kapualjban. Nem csak megvásárolni tudjátok a süteményeket, hanem támogatni is az összefogást egy-egy gyorsan összedobott sütivel vagy valamilyen édes harapnivalóval, hogy minél több pénz kerüljön a kasszába, amit Levi kezelésére utalnak át a vásár végeztével. 

 

 

Hívjátok meg Ti is Levit egy kávéra!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: