2019. 10. 22., kedd, 15:35

Ezért borulnak feketébe a körülötted lévők profilképei!

Biztosan ti is észrevettétek, hogy ismerőseitek profilképei a Facebookon besötétedtek, melynek nem más az oka, mint egy abortusztörvény, ami éjfélkor lépett életbe Észak-Írországban.

A szélsőséges abortusztörvényt még Londonban szavazták meg a nyáron és a döntés szerint egészen a 28. hétig kiolthatják majd a magzat életét. Angliában, Walesben és Skóciában már 2014-ben elfogadták ugyanezt, így a jogharmonizáció alapján került Észak-Írországban is megszavazásra a törvény. 

 

 

A fekete profilképpel, illetve a #DarkestDay hashtaggel ellátott fotókkal tiltakoznak az emberek az abortusztörvény ellen, aminek okán akár egy 28 hetes magzat életét is kiolthatják. A magyarok, így a kaposváriak között is jócskán találni olyat, akik ilyen formában állnak fel a megszavazott rendelet ellen. 

 

Kiegészítés:

2020. márciusáig egy átmeneti időszak következik, mely során az új rendelkezések gyakorlati megvalósulásának részleteit dolgozzák ki. Az abortusz abban az esetben hajtható végre a magzat 28 hetes koráig, ha halálos vagy súlyos rendellenességgel rendelkezik, vagy az anya élete veszélybe kerül. Minden esetet egyedileg vizsgálnak majd meg a kirendelt konzulensek, akik gondoskodnak az anya mentális és fizikális jólétéről is.

 

Ti mit gondoltok a törvényről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: