Fiatal kaposvári lány nevéhez fűződik a város legújabb fodrászüzlete

2019. 10. 16., Szerda, 16:00

Fiatal kaposvári lány nevéhez fűződik a város legújabb fodrászüzlete

"Régen jobb volt minden. A mai fiatalokból nem lesz semmi. Milyenek ezek a mai gyerekek!" - Csak néhány mondat, melyeket előszeretettel szajkózik manapság az idősebb generáció, holott azért nem veszett fejsze nyele a mai fiatalság sem, melyre ékes példa Gosztola Petra legújabb ötlete.

Adott egy húszas évei elején járó hölgy, aki bőség zavarából - mely a mai végzősöket sújtja pályaválasztás terén - megfelelően választott és mostanra már odáig jutott, hogy most Kaposvár legújabb fodrászüzletét nyithatta a napokban, mellyel erősen rácáfol a bevezetőben felhozott kijelentésekre. De természetesen ahogy minden sikersztori, ez sem volt épp sétagalopp, jócskán kellett tennie érte.

Petra már a középiskola alatt is a szépségipar felé kacsingatott, a kozmetikus és a fodrász pálya is szeme előtt lebegett. Egyetlen biztos kiindulópontja volt csupán, amely felemlegetése után is megragadt bennünk: a lényeg, hogy ne legyen főnöke. Végül is, így is fel lehet építeni egy vállalkozást nem? Petra végül a fodrászat mellett döntött, elsajátította a szakma csínját-bínját, tanulónak állt, gyakorolt és már a saját üzlet megvalósítását tervezgette. 

- Először tényleg csak néhány barátom és a családtagjaim jártak hozzám tanonc koromban - mesélte Petra -, ám ahogy telt-múlt az idő, egyre többen kerestek meg a baráti körömből, majd már az ő ismerőseik is hívtak.

Arra lettem figyelmes, hogy már egy kész vendégköröm van, miért ne lehetne akkor saját üzletem is?

Utóbbihoz azonban szükséges némi tőke is, amelyet hála a fiatal vállalkozói pályázatoknak, elő is lehetett teremteni.

A sikeres pályázathoz rengeteget kellett talpalni, kurzusra járni, üzleti tervet készíteni, millió dokumentumot leadni, ám ahogy egyre inkább közeledett a cél, annál izgatottabb lettem, hogy ó bakker, ez tényleg sikerülni fog, saját üzletem lesz!

Persze mindehhez egy ideális placc is kellett, melyre a város egyik frekventált helyén, a Fő utcában lelt rá. A régi stílusú, korábban is fodrászüzletként üzemelő helység alapos ráncfelvarráson esett át, a régi képeket nézegetve rossz volt belegondolni, mennyi munkával járt mindezt átalakítani. Majd jött a név: Magic Hair. "Jó, ezen nem sokat gondolkodtam, hiszen a fodrász számít, nem az üzlet neve nem?" 

Nos, ezzel nem tudunk vitatkozni.

- Időt nem sajnálva vetettük bele magunkat a munkába - folytatta Petra -, minden centimétert magam terveztem, a színeket, az eszközöket, a berendezést, a kanapékat mindent úgy alakítottam, hogy az én stílusomat tükrözze, és azok akik engem választanak jól érezzék magukat onnantól kezdve ahogy az üzletbe belépnek egészen addig, míg elégedetten nem távoznak tőlem.

De természetesen a puding próbája az evés, Petráé pedig ha a kezei közé kerülünk, így ha épp fodrászt váltanátok, vagy kíváncsiak vagytok milyen ügyesen is dolgozik, keressétek fel a Fő utca 40-ben (Vadászbolt melletti bejáróban), hívjátok telefonon (+36 70 204 0205), vagy írjatok neki Instagramon, amit egyébként érdemes lecsekkolni, ha a munkáira vagytok kíváncsiak!

Mi sok sikert kívánunk Petrának, a hétre pedig már egy vágásra is van időpontunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: