2019. 10. 15., Kedd, 16:00

Nem a jó dolgokra koncentráltunk vasárnap - Feledésbe merült a Melltartó Nélküli Nap!

Október 13-án tartották idén is a Nemzetközi Melltartó Nélküli Napot, amelynek amekkora népszerűsége volt az elmúlt években, úgy feledkezett el róla mindenki idén.

De sebaj, mi azért utólagosan is megtartjuk, és körbenéztünk a közösségi platformokon, hogy voltak e még olyanok, akik életben tartották egyik kedvenc világnapunkat. Az egyszerűen csak NO BRA DAY-nek nevezett nap viszont nem csak egy sima hepp, vannak komolyabb dolgok is a hátterében.

Több magyarázat is létezik a melltartó nélküli nap létezésére, a legfőbb és legelterjedtebb szerint a hölgyeket azért ösztönzik e napon a melltartó elhagyására, hogy ezzel is szabadabbnak és lazábbnak érezhessék magukat, fityiszt mutatva a rendszernek, megszabadulva a kényelmetlen ruhadarabtól, amely néha megnehezíti az életüket. 

Legyen szó bármilyen formájú, méretű és alakú cicikről, vetkőzzék le egy napra gátlásaikat, és mutassák meg, mivel vannak megáldva! Legyenek büszkék, és legyenek szabadok! - írták.

Persze azért fontosabb dolgokra is megpróbálják ezáltal felhívni a figyelmet, így a mellrákban szenvedők iránti együttérzésre és a szűrővizsgálatok fontosságára. Az utóbbi időben már az urakat is ösztönzik a világnap megtartására, méghozzá egy lila ruhadarab viselésével. Nos, ha már így lemaradt róla mindenki a szavazás izgalmainak követése által, mutatunk néhány képet, mit hagytatok ki.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: