Visszakerült a helyére Kaposvár ikonikus triciklije

2019. 10. 12., szombat, 18:25

Visszakerült a helyére Kaposvár ikonikus triciklije

Szombat délután visszakerült a helyére Kaposvár ikonikus triciklije. Volt olyan szerencsénk, hogy a folyamatot élőben nézhettük végig.

Korábban írtunk róla, hogy az Ady Endre utcai szoborcsoport egyik elemét megrongálhatták. Az ügyben már a Rendőrség is nyomozást indított. Aztán jött a hír, miszerint a játék egy kisgyerek alatt, rendeltetésszerű használat során tört el. Az anyuka a letört darabot azonnal bevitte a legközelebbi nyitva tartó közintézménybe, a Szivárvány Kultúrpalotába.

Kihelyezett térfigyelő kamerák felvételei is igazolták, hogy nem szándékos rongálás történt.

Nemrég még így nézett ki

Sörös Rita szobrászművész és férje Kiss Kálmán helyreállították az eltört vázat, ami egy erősítést is kapott annak érdekében, hogy legközelebb ilyen ne fordulhasson elő. A váz színe az eredeti zöldről ezüstszürkére változott és a megerősítésnek köszönhetően sajnos a tricikli kormánya már nem elfordítható, de ez úgy gondoljuk, a gyerkőcöknek nem okoz gondot, ha arra támad kedvük, hogy kicsit játszanak rajta.


Már majdnem készen vanSörös Rita szobrászművész és Szabó Éva keramikus Játszó gyerekek című szobra, holnap már helyre állítva, és szokás szerint valódi, boldogan játszadozó lurkókkal kiegészítve, adja vissza az Ady Endre utca különleges hangulatát.

És elkészült

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: