2019. 10. 02., szerda, 10:47

Szombaton Rókaűzők!

25. alkalommal rajtol el október 5-én az ország egyetlen megyeszékhelyek közötti váltófutóversenye, a Rókaűzők. Pécs és Kaposvár között, a 84 km-es útvonalon, a Mecseken és a Zselicen át, 4 és 12 fős csapatok vágnak neki a táv teljesítésének.

Az idei útvonal: Pécsi Tudományegyetem – Pécs – Mecseki Erdészet – Orfű (kerékpárúton) – Abaliget – Hetvehely – Becsali – Zselici Erdészet – Tormás – Baranyaszentgyörgy – Baranyajenő – Gödre – Szentbalázs – Sántos – Kaposvár.

 

 

A PTE 25. Rókaűzők mezőnye hat hagyományos kategóriában versenyez majd:
B.0. (nulladik) kategória: középiskolák
B.1. (első) kategória: felsőoktatási intézmények MEFOB
B.2. (második) kategória: amatőr futóklubok (pl. BSI futónagykövetek csapatai)
B.3. (harmadik) kategória: munkahelyek, cégek
B.4. (negyedik) kategória: nyílt, tetszőleges összeállítású csapatok részére
Ezekben a kategóriákban egy váltó 12 futóból áll. A különböző nehézségű szakaszok közül a négy könnyebbet nők, a nyolc nehezebbet férfiak futják.

 


4 fős csapatok (egy nő és három férfi). Itt fejenként átlagosan egy félmaratoni táv lefutása a feladat.
A 12 fős csapatok B.1. kategóriája ebben az évben is Magyar Egyetemi és Főiskolai Váltófutás Országos Bajnokság is egyben. Ez ugyanolyan elismerésben részesül, mintha az egyetem bármely más sportágban diadalmaskodna.

Idén újra meghirdették a „Falkaversenyt”. Egy „rókafalkát” három, azonos településről érkező csapat alkot, melyekből legalább az egyiknek középiskolásnak kell lennie! Két éve Pécsi Falka győzött, tavaly Kaposvár volt a legjobb.

 

További infok a Rókaűzők oldalán!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: