2019. 09. 26., csütörtök, 11:26

Pénteken megnyílik Kaposvár régi-új étterme, a Jazztaurant!

Jó ideje nem adtunk hírt új kaposvári étteremről, a csendet a Noszlopy soron nyíló Jazztaurant töri meg, ahol jól ismert magyar ízeket és barátságos hangulatot ígérnek.

Mi azt tartjuk, hogy étterembe lazulni jár az ember, ezért számunkra az volt az elsődleges szempont, hogy egy laza hangulatú, fesztelen miliőt alakítsunk ki, ahol mindenki jól érzi magát, és senki nem érzi magát feszélyezetten. Ez érvényes a munkaközösségünkre is, egy jókedvű csapattal szeretnénk kiszolgálni a vendégeinket.

– kezdi a Jazztaurant bemutatását Gyánó Zoli, az étterem tulajdonosa.

 

 

Nemcsak az ő neve, a Jazztaurant is ismerősen csenghet, ugyanezen a néven futott az étterem a 2000-es évek elején a Füredi-Sopron utca sarkán. A Gyánó házaspár gyakorlatilag 16 éve kereste a következő belvárosi helyet, melyet most sikerült megtalálniuk a volt K&H biztosító helyén. A névazonosság nem véletlen, az új helyre is szeretnék átörökíteni a régi hagyományokat, ami a konyhaszekcióban is megmutatkozik a jazzes, blues-os felütések mellett.

Divat mostanában újragondolni a magyaros fogásokat, de mi nem akarjuk ezt. Bőséges adagokat szeretnénk adni a vendégeinknek modern tálalással. Sőt, minden keddi és pénteki ebédünk az igazi kraftos magyar ételekről fog szólni, mint például csülökpörkölt, pacalpörkölt, babos káposzta…

Pirosra sült kacsacomb lilakáposztával, hagymás törtburgonyávalEgészben sült sertéscsülök sörrel locsolgatva pékné burgonyávalZöldfűszeres kéregben sült sertésszűz fehérboros, krémes rizottóvalAz italválasztékot sem csavarják túl, a főleg magyar ételeket felsorakoztató étlap mellé minőségi, ugyanakkor megfizethető magyar borok társulnak, valamint 5 féle csapolt sör és a jól ismert röviditalok. A széles spektrumú borszelekció külön említésre méltó, melyen megtalálható egy igazi különlegesség is, a balaton-felvidéki Pince von Beöthy Pinot Pink-je, mely az egész országban csak itt kapható.

A programkínálat is hű marad a régi jazzes időkhöz, gyakran belefuthattok itt minőségi jazz vagy blues estekbe, de borestek és gasztro tematikus hetek is szerepelnek a naptárban.

 

Tatár beefsteak

Süllőfilé zellerpürével, grillzöldséggel és kárpáti raguval


A könnyű és egyszerű csirkés ételekkel a fiatalok felé szeretnének nyitni

Pénteken már normál nyitvatartással üzemel az étterem, azaz 12-től 23 óráig várnak titeket, ebédre laskás csülök készül. Szombat este a Tolnai Duó jazz előadását élvezhetitek a vacsora mellett.

 

Ha szeretnétek értesülni az aktualitásokról, kövessétek Facebook oldalukat!   

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: