2019. 09. 25., szerda, 14:29

Hétvégén megrendezik az első magyarországi TikTok fesztivált

A népszerűség olyan szintjét érte el itthon a TikTok, hogy megrendezik az első fesztivált az Akváriumban, ahol jelen lesznek a legmenőbb hazai TikTokkerek, és díjazzák is a legjobbakat.

Ha te 25 év feletti vagy, tartozunk egy kis magyarázattal, ugyanis főleg a 10-25 évesek korosztályában népszerű az app, felette viszont alig-alig ismerik. A TikTok napjaink leggyorsabban fejlődő social média csatornája, amelyet már több mint egymilliárdan töltöttek le, sokan azt mondják ők a Facebook birodalom új trónkövetelői. 

Az alkalmazás leginkább a 15 másodperces videók készítésére és közzétételére van kihegyezve, mutatunk pár videót, hogy néz ez ki:

 

 

A vicces tartalmak önmagukban még nem indokolják ezt a népszerűséget, a TikTok titka a korosztály médiafogyasztási szokásaiban keresendő. A fiatalok ugyanis egyre kevesebbet képesek figyelni, néha már egy 5 perces videót is alig tudnak végignézni. És persze ott vannak a könnyen és gyorsan használható filterek, melyek instant módon növelik a felhasználói élményt.

 

 

A szeptember 29-én megrendezésre kerülő fesztiválon a legismertebb hazai TikTokkerek mellett fellép Rico & Miss Mood, Horus x Marcus, az egyik legnagyobb Youtube sztár, Szabiest pedig új lemezét mutatja be. A szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján hirdetnek Év TikTokkerét, Év TikTok Felfedezettjét és Év TikTok videóját is.

 

Mentek? :D

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: