2019. 09. 20., péntek, 11:38

A Kométa kiderítette milyen szendvicset imádunk a legjobban!

Augusztusban a kaposvári székhelyű Kométa végzett egy felmérést, amiben 1242 embert faggattak ki, hogy kiderítsék, mi a magyarok kedvenc feltéte ha szendvicsről van szó. Nem árulunk el nagy titkot ha azt mondjuk az egyik nagy húsimádó nemzetként, hogy dobogós helyen szerepel a sonka, de az aranyat mégsem az húzta be. 

A Kométa Mindennapok felmérése alapján elmondható, hogy szinte az összes magyar hetente legalább egyszer szendvicsezik sőt, népünk fele naponta fogyasztja, hiszen könnyen elkészíthető és az alapanyagok tekintetében sem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk. A gyerekek tekintetében a szülők négyötöde gondolja úgy, hogy jobb választás egy otthon összerakott szenya, mintha a büfében vennének egy kakaós csigát vagy péksüteményt. 

 

 

A megkérdezett férfiak 68%-a szerint elmaradhatatlan feltét a hús, az 50 év felettiek kizárólag erre esküsznek, míg a tinik viszolyognak attól, hogy kolbászos szendvicset egyenek zárt térben. 

 


 

És hogy milyen kombinációt imádunk? A magyarok, így a kaposváriak is a sonka-sajt-paradicsom triumvirátusra esküsznek. Az alapozást még mindig margarinnal vagy vajjal végezzük, de kiderült az is, hogy a tonhal-és a zöldségkrémek nem népszerűek itthon. 

 

Az abszolút kedvenc feltétünk a sajt, toronymagasan győzött 82%-kal, míg a húsok terén a sonka viszi a prímet, őt követi a téliszalámi, de a párizsi, a bacon és a kolbász sem marad ki a felhozatalból. A zöldségekről sem szabad megfeledkezni a tökéletes ízhatásért, szinte ugyanannyira kedveljük a paradicsommal megpakolt szendvicseket, mint a paprikásat. 

 

Ti egyetértetek a végeredménnyel?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: