Beküldés

2019. 09. 20., péntek, 13:41

71 éves férfire törtek rá ketten a nyugdíjáért

Két harmincas éveiben járó férfi tört rá otthonában egy nyugdíjas férfira Balatonbogláron, majd megverték és kirabolták.

A fonyódi nyomozók egy 29 éves férfit és egy évvel fiatalabb testvérét gyanúsítják a bűncselekmény elkövetésével. A Fonyódi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya szeptember 19-én rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen tettesek ellen. Az ügy adatai alapján a két férfi 18-án éjszaka ment be a balatonboglári sértett otthonába, ahol egyikük pénzt követelve bántalmazni kezdte az idős férfit, míg testvére a házban értékek után kutatott. A támadók, miután megtalálták a 71 éves férfi nyugdíját, magára hagyták őt.

 

 

Az áldozat csak másnap délután tudott segítséget kérni. A megindított nyomozás során - az összehangolt rendészeti és bűnügyi munka eredményeként - pár órán belül beazonosították és elfogták a feltételezett elkövetőket. Elszámoltatásuk során az elrabolt összeg egy részét megtalálták, amit a rendőrök visszaadtak a nyugdíjától megfosztott sértettnek.

 

B. Márkot és B. Norbertet előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd - őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!