2019. 09. 19., csütörtök, 10:01

Megmozdult az ország egy beteg gyermekért - Segítsünk Zentén!

A világ jelenlegi legdrágább gyógyszere tudná csak megmenteni a másfél éves Zentét, ezért a család gyűjtésbe kezdett a Facebookon.

A rendkívül édes és életvidám fiúcska tavaly februárban látta meg a napvilágot, ám egy súlyos genetikai rendellenességet, az SMA 1-et diagnosztizálták nála. A betegség következtében az izomsorvadás nem csak a végtagok izmait, de a nyeléshez és légzéshez szükséges izmokat is támadja, így a betegségben szenvedők általában a két éves kort sem élik meg.

 

 

Egy új, génterápiás eljárásnak köszönhetően viszont van fény az alagút végén, lehetősége van Zentének akár a teljes gyógyulásra is. A Zolgensma nevű új terápia viszont a világ legdrágább kezelése, elképesztő összegbe, 700 millió forintba kerül, és a gyermek két éves koráig alkalmazható. A családnak tehát nagyjából fél éve van összegyűjteni a közösség segítségével a pénzt, így kitűzték maguknak, hogy  1 millió embert kérnek meg, hogy támogassák Zentét 700 forinttal. Az elképzelés nem lehetetlen sőt, ritkán látott összefogást eredményezett.

 

 

Zente története előbb a Facebookot, majd az egész országot bejárta, több híresség is az ügy mellé állt és támogatta a kezdeményezést, a pénz pedig elképesztő sebességgel kezdett gyűlni, közel a 10 %-a már össze is jött, de messze még a cél. Ha szeretnél te is segíteni, alább találsz minden adatot, ahol lehetőséged van rá.

 

Oldalukat ITT találod!

 

 

Számlaszámuk:

Összefogás Zentéért Alapítvány 11731001-23120178 (OTP)

https://www.paypal.me/OsszefogasZenteert?locale.x=hu_HU

https://www.gofundme.com/f/help-zente-to-live-a-long-carefr…

International account number: HU06117310012312017800000000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: