Beküldés

2019. 09. 17., kedd, 16:20

Még a kaposvári óvodákba is juthat Bálint gazda adományfáiból!

Dr. Bálint György, akit az ország kertészeként is ismerhettek 100. születésnapja megünneplésének alkalmából 100 fát adományozott magyar óvodák számára. 70 fának már megvan a tulajdonosa, de 30 darab még kiosztásra vár, így Kaposvárra is kerülhet majd a csemetékből. 

Bálint gazda az Iskola- és óvodakert program elkötelezett védnöke, így jött az elhatározás is, hogy 100. születésnapjának megünneplése alkalmából 100 gyümölcsfa csemetét oszt szét az arra jelentkező óvodák között. 

 

 

A facsemetéket októbertől novemberig 60 helyen ültetik majd el ünnepélyes keretek között, a fennmaradó 10-et pedig majd tavasszal. Ugyan Kaposváron és környékén még nem jelentkeztek a gyümölcsösök egyikéért, ám a helyi óvodák ezt akár a napokban is megtehetik, az ezzel kapcsolatos információkat pedig ezen a weboldalon találják. 

 

 

Ha egy kaposvári óvoda sikeresen pályázik, a fát előreláthatólag 2020 márciusában ültetik majd el náluk, az ünnepi átadáson Kalap Jakab játékos-zenés interaktív koncertje és bábjátéka “Ültess fát!” címmel hallható majd, illetve közösen választják majd ki a facsemete helyét, és ültetik el egy sorszámozott „Bálint gazda” emléktáblával együtt, ami mellé Bálint gazda gondozási útmutatóját is megkapják. 

 

Ti örülnétek neki, ha valamelyik óvodánkba is elhelyeznének egyet?

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!