2019. 09. 10., kedd, 20:17

Három kamera de semmi más - Itt az új iPhone széria

Szeptember 10-én bemutatta új termékeit az Apple, melyek között volt stream szolgáltatás, új iPad és Apple Watch, a leginkább várt új telefonok viszont nem villantottak akkorát, mint ahogy sokan azt elvárták volna.

 

Sorozatokból sosem elég!

Kezdjük talán a legmeglepőbb hírrel, amely a már régóta emlegetett, mégis igen korán érkező saját streaming szolgáltatás az Apple TV+ amely a Netflix méltó kihívója lehet. És ez nem azért van, mert olyan sok készülő projektről tudunk - bár a Jason Momoa nevével fémjelzett See és a For all mankind is elég ütősnek tűnik - hanem mert az egész szolgáltatás mindössze 1890 forint havonta, ráadásul egyszerre hat eszközön is használhatjuk. Az árat tehát nagyon durván a konkurencia alá lőtte az Apple, akik ráadásul azt is bedobták, hogy aki Apple terméket vásárol mostantól, az egy évig ingyenesen kap Apple TV+ előfizetést. Így már várjuk azt a november elsejei indulást nem?

 

 

Új iPad és Apple Watch

Ahogy az lenni szokott a táblagépek piacán is újított az almás, a 7. generációs iPad immár 9,7 hüvelykes, ráadásul már nem iOS rendszert, hanem az új iPadOS-t futtat és végre csatlakoztathatunk hozzá pendriveot is.

 

 

Az órák terén még csak az 5. generációnál járunk, amely nem hozott túl sok újítást, a kijelzője sosem sötétül el, mégis tovább bírja mint elődei - plafon 18 óra -, kapott iránytűt, új számlapokat meg okosabb elesés detektort de nagyjából ennyi is.

 

iPhone 11

És el is érkeztünk a leginkább várt bemutatóig, hogy végre kiderüljön, váltani fogunk e idén a 11-es termékre. Az új készülék 6,11 hüvelykes OLED képernyőt kapott, A13-as chipet ami a legerősebb a piacon, két 12 megapixeles kamerát éjszakai móddal és okosabb szoftverrel meg egy rakás színnel és ennyi.

 

 

Látszik, hogy megint a nagytestvér kapta a méltó figyelmet hiszen a 11 Pro azért már megér némi szemöldök emelést: brutális fényerő és kontrasztarány a Super Retina XDR kijelzőn, + 5 órás üzemidő, gyorstöltő, három 12 megapixeles hátlapi kamera, 4K képek, ultraszéles látószög és éjszakai mód. Ezen tulajdonságok láttán észrevehető, hogy a Pro a fotózás és videózás szerelmeseinek készült. Ők elégedettek lehetnek.

 

 

Tovább már nem tolták az árakat

Tavaly már megszédültünk a több mint fél milliós árcímkétől, így idén már nem leptek meg 11-es magyar árai. Jó hír, hogy nem emelkedtek, a rossz, hogy még így is drágák. A sima 11-est minimum 289 ezer forintért, a Pro készüléket minimum 399 ezer forintért míg a Pro Max 439 ezer forintért kapható, a legdrágább 512 gigás Pro Max pedig 577 ezerért zsebelhető be.

 

 

Elégedettek vagytok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: