2019. 09. 09., hétfő, 14:03

Hét ittas sofőrt megfogtak, a nyolcadik az árokban kötött ki

A hétvégén is bátorkodtak ittasan az autóba ülni Somogyban, a rendőrök hét esetben meg is fogták a pozitív szondát eredményező sofőröket, egy alkalommal viszont az árok volt a végállomás.

Szeptember 6. és 8. között összesen nyolc esetben intézkedtek a Somogy megyei rendőrök ittas járművezetővel szemben. Hétszer még időben, közúti ellenőrzés alkalmával, egy esetben azonban már csak a bekövetkezett közlekedési baleset után.

 

 

A baleset adatai szerint szeptember 7-én 21 óra 30 perc körül Zákányfalu külterületén közlekedett egy gépkocsi, ami letért az úttestről és egy fának ütközött, majd felborult. A helyszínre kiérkező járőrök igazoltatták a 38 éves sofőrt, akinél az alkoholszonda pozitív eredményt jelzett. A baleset következtében a járművezető könnyebben megsérült, míg a járműben anyagi kár keletkezett. A balesetvizsgálók a zákányi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

 

 

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent, amikor az ittas vezetők a megengedett sebességet is túllépik.

 

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: