2019. 09. 04., szerda, 16:47

A halak kertészkednek már Kaposváron is!

Ráadásul Kaposváron egyedülálló rendszert alakítottak ki! Ugyan az akvapónia az elmúlt években egyre népszerűbb, kis városunkba most ért el az a struktúra, amiben a halak és a növények egymást tartják fenn egy természetes körforgáson alapuló rendszerben. 

Az Instagramot pörgetve találtunk rá az Akvapónia Itthon elnevezésű oldalra, ahol jó pár fotón keresztül mutatják be a Kaposváron kialakított alternatív élelmiszertermelési eljárást. A projekt annyira sikeresen működik, hogy augusztusban már értek a srácok első paradicsomai. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akvapónia itthon (@akvaponiaitthon) által megosztott bejegyzés,

 

 

Az alapja a kialakított rendszernek az, hogy a halak és növények egymást tartják fenn: a halak ürüléke miatt tápanyagban gazdag víz keletkezik amit a növények kapnak meg, azok felveszik a tápanyagokat és az így megtisztított víz pedig alkalmassá válik arra, hogy visszakerüljön a halakhoz. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akvapónia itthon (@akvaponiaitthon) által megosztott bejegyzés,

 

 

Az Instagram profiljukon az önálló ökoszisztéma mindegyik részéről találni fotókat, így érdemes a srácokat folyamatosan követni, hiszen az organikus rendszer télen-nyáron működik mivel föld nélküli termesztésről van szó. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akvapónia itthon (@akvaponiaitthon) által megosztott bejegyzés,

 

 

Hát nem zseniális?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: