Dobozból bort? Bizony van úgy, hogy jobb választás a folyóbor!

2019. 08. 29., Csütörtök, 16:54

Dobozból bort? Bizony van úgy, hogy jobb választás a folyóbor!

Természetesen mindenki saját szája íze szerint választ a legnemesebb nedűk közül, viszont van úgy, hogy lehet jobb ötlet inkább meglékelni egy dobozost, mint az üvegekkel vacakolni.

Milyen a dobozos? Mitől függ? Tényleg sokkal rosszabb? Nem bor az amit dobozból iszunk? Rengeteg kérdés feszegeti a borozás eme témáját, gondoltuk hát utánajárunk, mennyi igaz a szóbeszédekből. Nem is kellett túl messzire mennünk, a Teleki elején található Wine Secrets polcain a számtalan exkluzív palackozott borkülönlegesség mellet találtunk néhány dobozos verziót is. Lékeltünk hát!

Bontás közben természetesen faggatóztunk is, így hamar kiderült, ők is találkoztak már jópárszor a sztereotípiákkal, amelyeket nehéz elüldözni. De mégis akkor miért vannak még mindig piacon az ilyen csomagolt, dobozba zárt folyóborok? Mert alkalomadtán tökéletes választás tud lenni. Nem mondhatni, hogy az elénk tett dobozból frissen csapolt nedű hasonló minőséget képvisel, mint egy évekkel ezelőtt palackozott kiválóság, ám nem is rosszabb annál. Az ilyen folyóborok igazán frissítő jelleggel bírnak, megtartják finom gyümölcsös aromájukat, amelyhez páratlan illatok is társulnak egy éven át. Az egész feelinget ahhoz tudtuk hasonlítani, mint mikor beszöktünk gyerekkorunkban apánk pincéjébe, és meglékeltük az egyik tavaly szüretelt hordót, egy nagyobb poharat tartva alá próbáltuk megkóstolni elsőként a friss alkotást.

Természetesen fontos itt is a minőség, nem mindegy, melyik polcról vesszük le őket. A Wine Secretsben bőven akad miből választani ezen a pályán is, van 3 és 5 literes kiszerelésük, fehér, vörös és rosé egyaránt. A kisebb kiszerelésű olasz rizling és a rosé a balatoni Nagy és Nagy borászattól érkezett, míg a caberne és az irsai olivér a Cézár pincészetet dicséri, ha viszont a nagyobb, 5 literes kiszerelést kapjuk a hónunk alá akkor a Twickel szőlőbirtok jóságait élvezhetjük.

Ha tehát nagyobb társasággal búcsúztatnátok a nyarat egy kerti parti, bográcsozás, grillezés vagy csak egy hosszabb éjszaka alkalmával, mi nyugodt szívvel tudjuk számotokra ajánlani a Wine Secrets folyóborait, nem fogtok bennük csalódni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: