2019. 08. 28., szerda, 14:01

Marvel és Star Wars? Ugyan! Sose találnád ki melyik franchise hozta eddig a legtöbbet a konyhára!

Egy elsőre nagyon érdekes kis összesítés látott napvilágot a média franchise világáról, ám ha jobban belegondolunk, semmi meglepő nincs a számokban.

Melyik márkanév termelte a legtöbb pénzt a világon ha minden platformot figyelembe veszünk? Talán a Marvel? Esetleg a Star Wars? Vagy a Harry Potter? Ugyan, még csak a dobogóra se férnek fel, hiába voltak az utóbbi évek meghatározó márkái. De akkor ki van a toppon?

 

Pikachu és társai brutál pénzeket hoztak eddig

Természetesen a Pokémon, amely 1996 óta 92 milliárd dollárt termelt aranykezű gazdáinak. Ezt követi - kapaszkodjatok meg - Hello Kitty, majd pedig Micimackó. A bevételekre viszont nem úgy kell gondolni, hogy csak filmekből, vagy videojátékokból kasszírozták össze, ezekben a számokban minden benne van, a bögrétől elkezdve a pólókig, a tv sorozatokon át a könyvekig tényleg minden, amit csak ezekkel a nevekkel elláttak.

 

 

De vissza a listához, épphogy lecsúszott a dobogóról Mickey Egér, akit már egy régi ismerős, a Star Wars követ. Ezen a ponton érdekesség, hogy bár a csillagközi kaland egyedül több filmes bevételt termelt mint az első négy, mégis a hozzá tartozó kellékek eladása a többi közelébe sincs. A “nagyok” jóval hátrébb keresendők, a 10. helyet zsebelte be Harry Potter a könyvek és filmek kombójának köszönhetően, őt követi a Marvel Univerzuma, majd jön Pókember, Gundam és Batman. Itt jegyeznénk meg, hogy a DC a kanyarban sincs, viszont pontosan látszik, melyik karakterük a legnépszerűbb, hiszen a sötét lovag egyedül termelt majdnem annyit eddig, mint az egész Marvel összesen.

 

Bőven lehet szemezgetni a listából, vannak érdekességek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: