2019. 08. 23., péntek, 15:32

Reszkessetek! Úgy beboríthatják a várost a poloskák, mint eddig soha!

Alig egy éve írtunk arról, hogy Kaposváron és környékén bizony jócskán meggyűlt a bajunk a büdös bogarakkal, de ez nem csak térségünkre volt jellemző, hiszen az egész országban poloska inváziótól szenvedett a lakosság. Sajnos nem tudunk jó hírrel szolgálni 2019-ben sem, ugyanis egy szakértői vélemény alapján idén is beborítják majd a várost ezek a bogarak. 

A 24.hu faggatta ki a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszékének docensét, Vétek Gábort a témában, akinek véleménye szerint, idén megnőhet a lakásokat elárasztó poloskák száma, ugyanis támad a faj második generációja. 

 

 

Az ázsiai máráványpoloska egy adott évben kétszer jut el a tojástól a kifejlett rovar állapotig, így valószínüleg soha nem látott büdösbogár invázióra számíthatunk Magyarország minden egyes térségében. 

Városkánkban, így az ország más pontjain is, az első hűvösebb őszi napokon számíthatunk majd az érkezésükre, és előfordulhat, hogy százszámra próbálnak majd bejutni otthonainkba az ott telelni vágyó bogarak. 

 

Mit szóltok hozzá?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: