Beküldés

2019. 08. 14., szerda, 12:01

Fekete fagyival és az Ország Tortájával erősít a Neu augusztusban!

Szépen lassan mindenki visszatér a nyaralásból, ennek apropóján a Neu Olasz Fagyizó dolgozói úgy gondolták, hogy olyan dolgokat csempésznek a nyár utolsó hónapjában az üzlet pultjaiba, amiket városkánkban sehol sem lehet kapni. Készüljetek, ugyanis szerdától elérhető náluk a fekete fagylalt, illetve hétvégétől az Ország Tortája és annak cukormentes változata is! Mi mindegyikbe belekóstoltunk!

 

Már jóideje vártunk arra, hogy elnyaljunk egy igazi fekete fagyit, és végre elérkezett ez a csodálatos nap, ugyanis augusztus 14-től az Olasz Fagyizóban kapható ez a sötét ínyencség.

 

 

A Neu, többi fagylaltjához hasonlóan, ezt is helyben készíti, színre az echte feketétől egy kicsit haloványabb, árnyalatát pedig az úgynevezett kókuszos színezéknek köszönheti. Ebből már kitalálhatjátok, hogy ízre is ennek a gyümölcsnek a jegyeit viseli magán. Ha ez nem lenne elég, a gombócaitokat a fagyihoz tökéletesen illő fekete tölcsérben kapjátok meg. 

 

 

Az Ország Tortája egész hazánkban augusztus 18-án válik elérhetővé, és jó hír, hogy ez Kaposvárra is érvényes, ugyanis vasárnaptól már a "cukros" és a cukormentes nyertesekből is kérhettek egy-egy szeletet. 

 

 

Szerdai nappal végeztek egy próbasütést, amibe volt szerencsénk belekóstolni. A 2019-es Ország Tortájának győztese a Boldogasszony Csipkéje lett, ami egy roppanós rétegből áll, 6-700 gramm málnát használnak fel hozzá, hiszen azzal áztatják a piskótáját, a fehércsokoládés krémbe is raknak belőle, a tetejére pedig egy citromos-bazsalikomos felvert ganache kerül. A sütemény egy igazi nyári desszert, hiszen piskótája könnyed, a belekerülő gyümölcs mennyiség pedig valami eszméletlen ízhatást kölcsönöz neki. 

 

 

A cukormentes verzió, azaz a Kicsi Gesztenye is elkészítésre került, aminek ízvilágát nem meglepő módon a gesztenye alapozza meg, de magasan kiérződik belőle a réteg, ahová savanykás áfonya kerül. A torta alja egy mogyorós ropogós részből áll, tetejét pedig cukormentes tejcsokoládé fedi. A sütiről az első falat után kiérződik, hogy nem tartalmaz cukrot, a habos gesztenye krém, és a roppanós "piskóta" pedig levett minket a lábunkról. 

 

 

Ha tehetitek kóstoljátok meg mindegyiket az Olasz Fagyizóban!

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!