2019. 08. 14., szerda, 12:08

A BMW végre tisztázta logoját, melynek valójában semmi köze a repülőgép propellerhez

A BMW logo az egyik legismertebb jelkép a világon, mégis kevesen tudnak a jelentéséről, aki pedig tudni véli, általában rosszul. A közszájon forgó mítosz szerint a logo egy forgó légcsavart ábrázol, a cég azonban nemrég egy blogbejegyzésben cáfolta ezt, és el is mondták, valójában hogy alakult ki a ma ismert verzió.

Az egyik legismertebb márkajel a világon

A valódi történet nem is áll annyira messze a tévhittől, ugyanis a BMW (Bayerische Motoren Werke, vagy Bavarian Motor Works) repülőgépmotorok gyártásával kezdte pályafutását, majd ezután jöttek a motorok és az autók. A félreértésre a BMW repülő magazin egyik képe szolgáltatta az alapot, azonban ez jóval a logo létrejötte után készült.

 

Ez az 1929-ből származó kép táplálja a mítoszt a mai napig

A márkajelnek tehát nem a repülőkhöz van köze, hanem a Rapp Motorenwerke céghez, melyet beolvasztottak a BMW-be, az újonan létrejött vállalat emblémáját viszont a Rapp logora szerették volna alapozni. 

 

Rapp Motor-ból BMW

A BMW a bajor nemzeti színeket választotta jelképként, de a betűket pontosan úgy helyezte el, mint a Rapp. Így jött létre tehát a logo, és épp így található meg a BMW első személyautóján, a BMW 315ps-en.

 

Az első BMW autó

A logo a mai napig nagyjából ugyanaz maradt, csak kis változásokon esett át, hogy biztosítsa az adott kor szellemét.

 

A logo 1917-től napjainkig

Na, meglepődtetek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: