2019. 08. 12., hétfő, 10:01

Autentikus reggelivel várja a Kaposfest vendégeit a Nagypiac - Előre belekóstoltunk a portékákba!

A 2019-ben tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Kaposfest rendezőinek igazán különleges programokat sikerült összerakniuk a jubiláló fesztiválra, mind a fellépők, hangversenyek és a kísérő programok tekintetében. Az egyik ilyen, hogy a vendégek egy autentikus reggelin vehetnek részt a Kaposvári Nagypiacon. 

 

Augusztus 14-én a kora délelőtti órákban az egységes szállodai reggeliknek búcsút intve zarándokolnak majd el a fesztivál vendégei a piacra, hogy megismerjék a helyi termelőket és portékáikat, megkóstolják az árusok finomabbnál finomabb húsait, zöldségeit és tejtermékeit.

 

 

A Kaposvári Nagypiac egyik nagy eladóterében kerül sor a reggelire, amit hamísítatlan magyaros környezetben fogyaszthatnak el, ugyanis az autentikus ízek mellett a dekoráció is összhangban lesz a különleges csemegékkel. Előkerülnek a népí motívumokkal díszített terítők, és a régi konyhák legfontosabb berendezései, a kredencek is. 

 

 

A fogások között olyan ételek kerülnek a reggeliző asztalra, mint a hurka-kolbász, de disznónyelvet is láthatunk majd a tálcákon. A könnyedebb reggelire vágyók fogyaszthatnak helyi tejet, túrót és tejfölt is, illetve a legfinomabb gyümölcsök-zöldségek sem hiányoznak majd a terítékről. 

 

 

Pénteki látogatásunkkor a csapat fiú tagjai a lángosoktól, és hurkáktól teli hassal hagyták el a piac területét, az elfogyasztott dinnye pedig akkora benyomást tett ránk, hogy gyorsan haza is vittünk magunkkal egy egészet. A kaposvári árusok portékái szemetgyönyörködtetően színesek, és persze ízletesek is, így csak ajánlani tudjuk őket a számotokra. 

 

 

A programra a Tourinform irodában lehet jelentkezni, ám csak korlátozott létszámban tudják a vendégeket fogadni a Kaposfest és a Kaposvári Nagypiac Gasztro napi programjában, így ha részt vennétek rajta, jó lesz sietni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: