2019. 08. 01., csütörtök, 16:29

Ribeye steak, garnéla és békacomb kerül a tányérokra a Deseda Kapuja következő borvacsoráján!

Mára már szokássá vált, hogy a Deseda Kapujában minden hónapban sort kerítenek különböző témájú borvacsorákra, ami augusztusban Tüttő József kiállítás megnyitójához fog kötődni. Üde nyári borok és egy igazán az évszakhoz passzoló, kivételes hozzávalókból összeállított menüsor teszi majd teljessé az estét. 

 

A borvacsorára a Somogyaszalóban található étteremben augusztus 7-én, szerdán délután hatkor kerül majd sor, amikor felfedik a nyilvánosság előtt a Somogyból származó festő alkotásait, amelyek a mindennapi élet témáit dolgozzák fel mesebeli elemekkel. 

 

 

A vásznakon sárkánypásztorok, elvarázsolt kastélyok, szellemházak, csavarodott törzsű fák, krumpliorrú királyok, izmos lovak, guvadt szemű anyókák és alattomos macskák elevenednek majd meg. A kiállított festményeket a megnyitót követően három héten át csodálhatjátok majd meg az étterem falain. 

 

 

Mivel még tombol a kánikula, a nyári időjáráshoz dukáló könnyedebb menüsort rakott össze ez alkalomra a Deseda Kapuja főszakácsa, Krasecz Zoltán. A vacsorát az előételként szolgáló grillezett vackorral indítják el, ami mellé somogyi friss sajtot tálalnak majd. 

 

 

A menüsorban több olyan hozzávalót és fogást is találunk, amit a környéken biztosan nem tudtok megkóstolni. Az egyik ezek közül a Hideg kovászos uborka krémleves, ami az olyan "koviubi" rajongóknak - mint amilyenek mi is vagyunk - igazi álomként hangzik. A tengeri gyümölcsök szerelmesei is örülhetnek, hiszen az egyik választható főétel a garnélasaslik lesz, csirkemellsteakkel és rizottóval, illetve a rántott békacomb mellett sem lehet szó nélkül elmenni, ami mellé Ribeye steaket szervíroznak majd. 

 

 

A vacsora mellé a Bujdosó Pincészet nedűi kerülnek majd a poharakba, a pontot az i-re pedig a túró és a gyümölcstorta szerelemgyermeke teszi majd fel, a túróhab tarte friss erdei gyümölcsökkel.

 

A borvacsora és kiállításmegnyitó részleteit ide kattintva találjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: