2019. 07. 29., hétfő, 10:48

Négy hídelem már a helyén - Így fog festeni a donneri hídfő

Ahogy már előre beharangoztuk, a hétvégén helyükre kerültek az első hídelemei az új Kaposvári Közlekedési Központ gyalogos-kerékpáros hídjának.

A cudar időjárás, heves esőzések és erős széllökések ellenére a tervezett módon helyükre kerültek az első hídelemek. Ugyan a szombati időjárás nem tette lehetővé a munkát, vasárnap éjjel két hídelem is a helyére került, így nem csúsztak el a szakemberek a határidőtől. 

 

Négy hídelem már a helyénA Gilice utca felett is átível már az új hídA négy hídelem a vágányok valamint a Gilice utca felett kapott helyet az ideiglenes támasztékokon. Az építkezés napról-napra látványosabb lesz a városközpontban, ráadásul, hogy a kivitelező még inkább csigázza az álmélkodókat, egy friss látványtervet is megosztottak a Kaposvári Közlekedési Központ Facebook oldalán, amely a donneri hídfőt és magát a hidat tárja elénk egy új nézetből. A területen lépcsők, rámpák és liftek is helyet kapnak, a rengeteg növényről, padokról és gyerekjátékokról már nem is beszélve.

 

Az új látványterv a donneri oldalrólKözben szépen lassan eltűnt a Vasút étterem is nem messze az új hídtól, így a látványos vasútállomásunk épülete takarás nélkül emelkedik a Budai Nagy Antal utca felé. Ugyan a beruházásból még nagyon sok vissza van, a leglátványosabb munkálatok minden bizonnyal az 50 méteres új hídpilon munkálataihoz lesznek köthetők.

 

Volt, nincs Vasút étterem

Már alig várjuk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: