2019. 07. 29., Hétfő, 12:25

Az ILATalent e-tanári rendszere

Az ILATalent E-Tanári rendszere segít abban, hogy egy szoftvertől ugyanazt a hatékony tanulási lehetőséget megkapd, mintha a hagyományos kontaktórás képzésen vennél részt, azonban jelentősen olcsóbban, úgy, hogy nem vagy helyhez kötve. De hogyan is működik?

A teljes nyelvtanulási anyag felosztásra került részekre, úgynevezett nyelvi egységekre. Egy-egy nyelvi egység egy kisebb, gyorsan megtanulható részt jelent, ami köré az ILATalent E-Tanár tanítási módszere épül. akkor tudsz továbblépni a következő leckére, amikor az adott leckéhez tartozó összes (ez általában 2-4 db) nyelvi egységet megtanultad, így nem maradnak “lyukak” a tudásodban. 

Először a tankönyvekhez hasonlóan megtanítja a leckét. Olvasmányosan, azonban kiemelve a lényeget, vagyis röviden átolvasod és már tudod is. Javasoljuk, hogy erre a részre fordíts nagyobb figyelmet, erre épül minden. Nemcsak a szoftverben, a nyelvhasználat során bármikor.

Ezt követően jönnek a “vocab” feladatok. Ezek speciálisan kifejlesztett szótanuló megoldások, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a szavakat játékosan, ám teljes hatékonysággal megtanuljuk. 4 szótanuló módszerből választhatsz, javasoljuk, hogy mindegyiket próbáld ki, mindegyik más módon segít tanulni.

A következő lépés a gyakorlófeladatok köre, várhatóan itt tanulsz a legtöbbet. Egy-egy nyelvi egységre vonatkozó kérdéseket kapsz, amelyekre az adott válasz alapján az e-tanár magyarázatot ad; ha helyes a válasz, akkor azt, ha helytelen, akkor azt magyarázza el, hogy miért. Pont úgy, mintha egy tanár lenne a vállad felett, aki segíti a tanulásod.

A leckék végén pedig ellenőrző kérdéseket kapsz, amikre válaszolhatsz egy klasszikus teszt keretében, vagy az ILATalent játék keretében, ahol egy hasonló tudásszinten lévő diákkal versenyzel, hogy ki tud több jó választ adni. Az ellenőrző kérdéseknél a rendszer vizsgálja azt, hogy hány jó választ adtál és egy arány elérése esetén enged tovább a következő leckére. Amennyiben valamely nyelvi egységet még nem tanultad meg megfelelően, ott újra nekiállsz a fenti folyamatnak, azonban nem az egész leckére, hanem csak az adott nyelvi egységre vonatkoztatva.

Jó tanulást! :)

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: