2019. 07. 25., csütörtök, 21:20

Közzétették a 2019-es felsőoktatási felvételi ponthatárokat

Július 25-én este fény derült a 2019-es felvételi ponthatárokra. Akik lecsúsztak a jelentkezésről, vagy egyik szakra sem sikerült bekerülniük, a pótfelvételivel újabb lehetőséget kapnak majd a felsőoktatásba lépésre.

2019-ben összesen 112 ezren adták le igényüket az egyetemeken való továbbtanulásra. A harc idén is toronymagasan az alapszakokra történő bejutásért ment, mintegy 85 ezer jelentkezővel, ezt követi a mesterszakokra jelentkezők száma 19 ezer fővel. Osztatlan képzésre 15 ezren, felsőoktatási szakképzésre további 11 ezren próbáltak bejutni. A legnépszerűbb alapszaknak idén a gazdálkodási és menedzsment bizonyult a maga 10.300 jelentkezőjével, de több mint 5000-en jelölték meg a mérnökinformatikus, a turizmus-vendéglátás, a gépészmérnök, a kereskedelem és marketing továbbá az ápolás és betegellátás szakokat is. A részletes listát és a ponthatárokat itt találjátok.

 

 

Akik még idén nem adtak le jelentkezést, vagy a megjelölt szakok közül egyikre sem nyertek felvételt, a július 29-én hétfőn induló pótfelvételin még mindig van esélyük a kinézett szakra bekerülni. A jelentkezés kizárólag elektronikus úton történhet, határideje augusztus 7., a pótfelvételi ponthatárokat pedig augusztus 26-án teszik majd közzé. Pótfelvételizni egyetlen helyre lehetséges és a meghirdetett szakok nagy része önköltséges lesz.

Nektek sikerült bejutni a kinézett szakra?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: