2019. 07. 21., Vasárnap, 17:47

További sok sikert Voja! - Az ország szurkolói egy emberként biztatják a kaposvári kosarast

Vojvoda Dávid Facebook oldalán jelentette be pénteken: 6 év szolnoki szereplés után az olasz élvonalban szereplő Pallacanestro Reggiana-hoz igazol. A kommentekből kiderül: a magyar bajnokság és a nemzeti válogatott egyik legeredményesebb játékosa nemcsak a pályán nyújtott teljesítményével, emberileg is kivívta a szurkolók tiszteletét és szeretetét Kaposvártól Debrecenig, Szegedtől Zalaegerszegig.

Dávid a tőle megszokott szerénységgel indokolta a váltást:

Most jött el az idő, illetve egy olyan lehetőség, hogy érdemes kipróbálnom magam légiósként. Huszonkilenc éves leszek szeptemberben, a legjobb korban vagyok, hogy megmutassam magam külföldön.

Az igazság az, hogy az egyik legjobb hazai játékosként már évek óta beszédtéma volt, mikor próbálja már ki magát valamelyik külföldi topbajnokságban, így az átigazolás korántsem volt meglepetés. Az már annál inkább, ahogy a magyar kosárlabda rajongók reagáltak a hírre: klubtól függetlenül szinte mindenki - még a Szolnok legnagyobb ellenfelei is - támogatásáról biztosították Voját. A bb1.hu átigazolásáról szóló hírének kommentjeiből szemezgettünk:  

#1

#2

#3

#4

#5

A Szolnoki Olajbányász új ügyvezetője így kommentálta Dávid távozását:

A teljesítménye Európa-klasszissá tette, sokoldalú kosárlabdázó, aki most Európa egyik topbajnokságába igazolt. Dávid sikere a magyar kosárlabda számára is nagy lehetőség, kívánjuk neki, hogy legalább olyan eredményeket érjen el Olaszországban, mint itthon piros-fekete színekben.

Mi is ugyanezt kívánjuk neki Kaposvárról! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: