Beküldés

2019. 07. 20., szombat, 11:57

Figyelem! Ezekeben az utcákban változik meg a forgalmi rend keddtől

Július 23-án megkezdődik a távhőberuházásban érintett utcák burkolatának végleges helyreállítása, mely a forgalmi rend megváltozásával fog járni. Mutatjuk a részleteket.

Az Anna utca, a Fő utca és a Széchenyi tér útjának marásával és aszfaltozásával jövő héten kezdetét veszi a távhőberuházásban érintett utcák útburkolatának helyreállítása.

 

 

Anna utca lezárva, Fő utca egyirányú

A forgalmi rend a tavalyihoz hasonlóan változik. Az Anna utcát a munkálatok végéig lezárja a kivitelező a forgalom elől, ugyanakkor a Fő utca forgalma – az egykori kórházi anyaépület vonalától a Dózsa György utcáig – egyirányúvá válik. Ez azt is jelenti, hogy a Szent Imre utca felől érkező autósok nem hajthatnak be a Fő utcába, csak a Dózsa György utca felé folytathatják útjukat.

 

Megváltozott autóbusz útvonalak, ideiglenes megálló

A helyi és távolsági autóbuszok kedden üzemkezdettől közlekednek a mellékelt térképeken jelölt, megváltozott útvonalon. A Dél-Dunántúli Közlekedési Zrt. buszai az Anna utca helyett a Baross Gábor és Hársfa utca érintésével jutnak el a Fő utcáig. A városba érkezve egyetlen változás, hogy az utasok a ruhagyári megálló helyett az Anna utcai körforgalom mellett kijelölt ideiglenes megállóban szállhatnak le a járműről.

A Kaposvári Közlekedési Zrt. autóbuszai az Anna utcai megállókat a Baross Gábor, a Hársfa, a Virág utca és a Németh István fasor érintésével kerülik ki. Az új szakaszokon természetesen ideiglenes fel- és leszállóhelyeket jelölt ki a szolgáltató.

 

 

Az aszfaltozási munkálatok a következő hetekben valamennyi távhőberuházásban érintett útszakaszon folytatódni fognak, így megújul a Pázmány Péter utca, a Vöröstelek utca, a gróf Apponyi utca, a Laktanya utca és a Kisfaludy utca burkolata is, csakúgy, mint a Béke–Füredi lakótelep érintett területei.

Az útburkolat helyreállítása valamennyi helyszínen befejeződik a tanítás kezdetére.

 

Befejeződik a környezetvédelmi beruházás

Az utak rekonstrukciója azt is jelenti, hogy heteken belül befejeződik Kaposvár 3,4 milliárd forint értékű környezetvédelmi beruházása. A fejlesztés révén újabb közintézményeket, egyebek mellett orvosi rendelőket, iskolákat, az új színházat és sportcsarnokot kötötték be a távhőhálózatba. A kivitelező a vezetéket az útburkolat felbontása után fektette le, azt követően pedig a munkagödrök feletti burkolatot – a várható süllyedések miatt – csak ideiglenesen állították helyre a szakemberek. Az érintett sávok újra aszfaltozása most következik.

 

Részletes, folyamatosan frissülő közlekedési információt az utinform.kaposvar.hu címen találtok!

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!