2019. 07. 19., péntek, 10:56

Jubilál a fesztivál! - Sztárchefek, baristák és világsztárok a 10. Kaposfesten!

2019-ben jubilál a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei fesztivál, a Kaposfest! Számtalan különleges zenei és kísérő programmal készülnek a fesztivál vendégei számára idén, ezenkívül egy külföldi sztárfellépő ingyenes koncertjére is lehet számítani a város főterén. 

A gasztronómia fellegvárává varázsolják Kaposvárt 

Az évek alatt megszokottá vált, hogy a felhangzó művekhez és koncertekhez kapcsolódva kóstolhatunk kávékülönlegességeket, vagy ízlelhetünk meg gourmet ételeket. 2019-ben az elmúlt 10 év legjobbjait sorakoztatják fel a fesztiválon, így Segal Viktor, a Kaposfest séfje háromfogásos menüvel várja majd a közönséget a La Pergola Étteremben. Ezen a napon a desszertet az Eleven Kultúrbisztróban fogyaszthatjátok majd el, ami Csiszár Katalin chuao csokoládéja lesz. 

 

 

Az elmúlt 10 évben augusztusban az ország legjobb baristái fordultak meg a városban, így a többszörösen díjnyertes magyar bajnoknak, Tóth Sanyinak sem kell bemutatni Kaposvárt, hiszen a 8. Kaposfest után ismét visszatér, hogy a kávékülönlegességeivel kápráztasson el minket az Egy2-ben. A Fesztivál ideje alatt pedig az Elevenben a finomabbnál-finomabb kávéké lesz a főszerep. 

 

A retro és a stand up is képviselteti magát!

Egy igazi világsztárt köszönthetünk majd augusztus 17-én a Kossuth téren, hiszen a 70-es 80-as évek egyik legnagyobb popzenei együttese a Boney M, Sheyla Bonnick énekesnővel fog színpadra állni egy ingyenes koncert keretein belül a város szívében. A Szivárvány Kultúrpalotába a Kaposfest házigazdájának, Bősze Ádámnak stand-up előadására válthatnak majd jegyet az érdeklődők. 

 

 

Megint lesz lovasíjász bemutató is!

Augusztus 15-én, több év kihagyás után a fesztivál közönségét egy szokatlan lovasíjász bemutatóra invitálja Kassai Lajos magyar íjkészítő, lovasíjász és versenyző, aki a Magyar Érdemrend Középkeresztjének tulajdonosa. 

 

 

A komolyzenei palettán nemzetközi világsztárok képviseltetik majd magukat, több mint 30 szólista és zenekar lép fel augusztus 13 és 19 között a Szivárvány Kultúrpalotában és pár meglepetés helyszínen is a városban. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy idén megrendezésre kerül a III. Kaposvári Kézműves Sörünnep a fesztivál ideje alatt, így kortyolgatnunk is lesz mit az előadások mellett.

 

 

Mi már nagyon várjuk a 10. Kaposfestet! Hát ti?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: