2019. 07. 15., hétfő, 12:17

Borzasztó helyen szállásolták el és még ki sem fizették a Balatonlellén dolgozó diákokat

Ezúttal az egyik anyuka aggodalmas posztján akadt meg a szemünk a Facebook üzenőfalán, amit a pénteki napon tett közzé. A hölgy gyermekét és annak barátnőjét látogatta meg az egyik balatonlellei étteremben, ahová diákmunkára vették fel őket a szezonra. A gyerekeket bejelentés nélkül dolgoztatták, embertelen helyen szállásolták el, ráadásul ki sem fizették őket...

Az édesanya Facebook posztját itt olvashatjátok:

 

"Nem szoktam az üzenőfalra írni de most úgy érzem, hogy meg kell osszam mindenkivel a tegnap történteket!
A fiam és a barátnője nyári munkát vállaltak Balatonlellén a Rudi tanyán.
Tegnap úgy éreztem, hogy meglepiként elmegyek és meglátogatom őket. Nagy volt az öröm, örültünk egymásnak. Hiányoztak!
Miután átöleltük egymást, valami "sántított". Nem voltak lelkesek! Nagyon nem! Leültem a kerthelységbe amíg a fiam felszolgált. Furcsa bűz, büdös csapta meg az orromat. Honnan jön ez a szag? 
Hát megmutatták! Ahol el voltak szállásolva! Embertelen körülmények között dolgoztat diákokkal "Rudi Úr"! Az állatok tisztább helyen vannak! Embertelen körülmények között dolgoztat diákokkal!!!!!! Ezután én már azt mondtam a gyerekeknek, hogy azonnal menjetek a főnökhöz és mondjatok fel. Fel is mondtak. De nem fizette ki őket! Ekkor én odamentem a főnökhöz és kérdőre vontam. Mivel a 15 nap alatt nem írtak alá szerződést sem, tehát bejelentve sem voltak! Hiába próbáltam a főnökkel beszélni, azt is mondtam neki, hogy eltekintek attól, hogy nem jelentette be őket de akkor fizesse ki a ledolgozott napokat és a túlórákat!!! Azt mondta majd csekken elküldi! Hogy is küldi el? Mikor semmi adatot nem kért tőlük!!!
Elhoztam a gyerekeket onnan! Egy óra múlva visszamentünk hátha sikerül vele beszélni! Trágár szavakkal illetett bennünket! Takarodjunk ki a vendéglőből! Igaz én is kikeltem magamból mert akkor már nem tudtam szépen beszélni!
A feljelentést megtettem!!!!!!!!!! A munkaügyi bíróság pont az ilyen embereket várja nagyon nagy Szeretettel!
Vigyázzatok a diákmunkával! Nem fogom annyiba hagyni! EZ MAGYARORSZÁG! "

 

 

Mit gondoltok az esetről? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: