2019. 07. 11., csütörtök, 13:05

Ínycsiklandó ízek, káprázatos fogások! - Végigkóstoltuk a Deseda Kapuja nyári étlapját

Július 9-én váltott étlapot a Somogyaszalóban található Deseda Kapuja étterem, amit már mi is tűkön ülve vártunk, hiszen egy-egy információmorzsát már el-elkaptunk, hogy számos újdonsággal találkozhatunk majd mind az ételek összeállításának, mind a technikai megvalósítások tekintetében. 

Már legutóbbi borvacsorájukon is érződött, hogy az eddigi vonaltól búcsúzva, egy sokkal letisztultabb irányban haladnak tovább, és az étlap összeállításában nagy szerepet játszanak továbbra is a vendégek igényei. Az elmúlt bő egy évhez képest a nyári étlap fogásai más, megújult technológiákkal készülnek, frissült az anyaghasználat, illetve a textúrák terén is számos eltérést véltünk felfedezni.

 

Kezdjük az elejéről!

Carpaccio, balzsamecet gyöngyök, olajbogyó, ruccola

 

Elsőként az előételekből falatoztunk, amiből jó szokásukat tartva három étel került fel a megújult étlapra. Az azonnali favorit a Carpaccio lett, amit balzsamecet gyöngyökkel, olajbogyóval, ruccolával tálalnak fel a vendég elé. Az egészet egy titkos szósz dobja fel, amit a húsra csepegtetnek, így pedig egy igazán egyedi ízt ad az amúgyis füstös, kellően vékonyra vágott carpaccionak

 

Kanalat elő!

Őszibarackkrémleves, kaukkfüves hideg túrógombóc

 

A levesek közé felkerült a borvacsorán debütáló kakas leves, ami ázsiai beütése miatt azonnal belopta magát a szívünkbe, akarjuk mondani a hasunkba. Krasecz Zoltán, a Deseda Kapuja főszakácsa pedig megalkotta a nyár egyik legüdítőbb gyümölcslevesét, így aki hozzánk hasonlóan szimpatizál a krémes, hideg fogásokkal, annak kötelező megkóstolnia az Őszibarack krémlevest, kakukkfüves hideg túrógombóccal.

 

Ember legyen a talpán, aki választani tud a főételek közül!

Pincés pacal, parázsburgonyával, és csípős paprikával

 

Ennyi könnyed étel után rászántuk magunkat, hogy egy tartalmasabb fogást is bekebelezzünk, így választásunk a Pincés pacalra esett, parázsburgonyával, és csípős paprikával, ami ugyan megosztó ételnek számít, azok körében, akik előszeretettel fogyasztják a pacalt biztos sikere lesz! Ízre olyan, mintha csak jóapánk készítette volna annyi kivétellel, hogy modern tálalásban kerül elénk a 'kicsike'. Nagy benyomást tettek még a Báránygombócok shawarma szószban, a Sertésszűzérmék, lecsókrémmel, illetve nem mehetünk el amellett, hogy a vega vendégek számára is próbáltak kedvezni, így született meg a Zöldséges bulgur, tölötött paprikával, sült paradicsomszószban. 

 

 

Sertésszűz, lecsókrém, tépett galuska

 

KFC ihlette csirke Somogyaszalóban!

Nem olvastátok félre, bizony a Deseda Kapuja séfjeit meginspirálta a tény, hogy a környékünkön nem lehet jó ropogós csirkét kapni, ezért ők maguk kreáltak egyet a vendégek számára, amit az étlapon csak úgy találtok meg, hogy Tanyasi csirkecombok, tökmagolajos kifliburgonyával, és tejes vajas kukoricával. Egyetlen egy apróságot tudunk csak felhozni a fogással szemben, hogy el tudnánk képzelni csípős kivitelben is. 


 

Tanyasi csirkecombok, tökmagolajos kifliburgonyával, és tejes vajas kukoricával

 

Desszertek főszerepben

Mivel imádjuk a kissé fanyarabb ízeket, számunkra a Citromos krémes jött be a legjobban, amit egy gyümölcsválogatással fejelnek meg, így a tányérra kerül szeder, ribizke és málna is. 

 

Citromos krémes, szeder, ribizke, málna

 

A tálalás még szemet gyönyörködtetőbb, mint eddig bármikor, az ételek mindegyikén pedig érződik, hogy rengeteg újítást eszközöltek a nyári étlap tekintetében, ami mellet pedig nem szabad elmenni szó nélkül az az, hogy már Gyerek Ételek is szerepelnek az ajánlaton

 

Mi csak bátorítani tudunk benneteket, hogy egyetek egy finomat a Deseda Kapuja nyári étlapjáról!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: