2019. 07. 03., szerda, 14:40

Vajon a Soundon lesz ilyen? Eltakarítottak maguk után mindent a fesztiválozók!

​Óriási körberajongásnak örvend az utóbbi időben a környezettudatosság, legyen szó a klímaváltozás elleni harcról, a műanyagmentes júliusról, vagy a többi figyelemfelhívó mozgalomról.

Ennek mi is csak örülni tudunk, ezért is számolunk be az ilyenekről rendszeresen, hiszen számunkra is kiemelten fontos bolygónk egészsége, a klímaváltozás visszaszorítása. Egy igen ékes példára találtunk most az internet bugyraiban, a nemrég véget ért Glastonbury fesztivál Nagy-Britanniában olyan eredményt tud felmutatni, amelyet a világon talán egyetlen fesztivál sem.

 

Amúgy ekkorka fesztiválról van szó

És most nem fellépőkre, látogatószámra vagy bevételekre kell gondolni, egy sokkal értékesebb dologra, az látogatók környezettudatosságára. Hiszen az nem kis dolog, hogy a 200 ezer látogatót számláló fesztivált követően a kempingben szinte nem maradt szemét! A fesztiválozók 99,3%-a hazavitte a sátrát, és összeszedte a környéken a szemetet, amely azért figyelemre méltó eredmény azt tekintve, hogy mekkora szeméthalmot szoktak ilyenkor maguk mögött hagyni az emberek. Az alábbi kép mindent elárul a közönségről:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glastonbury Festival (@glastofest) által megosztott bejegyzés,

 

RESPECT!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: