2019. 07. 03., szerda, 10:21

Ezek a tányérok annyira környezetbarátok, hogy meg is eheted őket étkezés után!

Az étkezés területén is egyre nagyobb számban jelennek meg újrahasznosított termékek, pont a minap számoltunk be egy szuper fejlesztésről, a kávézaccból készült kávéscsészékről. Új termékkört jelentenek az ehető tányérok is, melyek az egyszer használatos kiegészítők mellett nyújtanak környezetbarát alternatívát.

 

Nyáron különösen aktuálisak ezek a termékek, amikor a kertipartikról kilószám kerülnek a kukákba a műanyag étkezési eszközök, jelentősen hozzájárulva a hulladéktermeléshez.

Egy lengyel cég dobott piacra ehető étkészleteket, melyek búzakorpából készülnek, és nemcsak könnyen lebomlóak, de ehetőek is.

 

Így készülnek a búzakorpa tányérok

A búzakorpa a gabona őrlésekor keletkező melléktermék, amelyet leginkább állati takarmányként használnak, de rövid ideig tárolható, így jelentős része kárba megy. A lengyel vállalat azonban nem hagyja elpocsékolni az alapanyagot, hanem lemezekké préseli, amelyekből aztán további vegyületek hozzáadása nélkül készít tányérokat.

 

30 nap alatt lebomlik!

Az evőeszközöket hideg és meleg ételek fogyasztása során is használhatjuk, sőt, még mikrohullámú sütőbe is betehetjük őket. Plusz piros pont a gyártónak, hogy használat után az étkészlet 30 napon belül teljesen elbomlik, így nem terheli a környezetet.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: