2019. 07. 02., kedd, 13:00

Csúszdaverseny a Desedán? Azám!

Aranykorát éli a Deseda. Itt a nyári főszezon, akár ötezren is megfordulnak egy-egy hétvégén a strandon, a kemping tömve holland és német turistákkal. Triatlon, strandröplabda, úszó-versenyek színesítik a hétvégéket, és úgy tűnik, egy újabb sportág születésének is tanúi lehetünk. Az első strandcsúszda-versenyt rendezik ugyanis július 21-én. 1991-et írunk.

Nemcsak Somogyban, talán országszerte ez az első csúszda verseny, mely az újdonságnak számító óriáscsúszdák népszerűségét emeli újabb szintre. Nagy az érdeklődés és az izgalom minden korosztály részéről, hiszen bárki elindulhat a versenyen aki kifizeti a nevezési díjat (gyerekeknek 50, felnőtteknek 100 Ft). A versenyre három kategóriában lehet nevezni: 14 éven aluli gyerekek, felnőtt férfiak, felnőtt nők.

Nem babra megy a játék, a leggyorsabbak komoly díjazásban részesülnek, melyről a Karaván Tüzép, a Start Oktató Munka- közösség, a Deseda ételbár, a Nívóker Kft. és a Cseri ABC gondoskodik. A fődíj egy értékes versenykerékpár!

 

Indulók és érdeklődők is szép számmal megjelentek az eseményen

A verseny történéseit Péter Attila közvetíti, ő ismerteti a szabályokat is: mindenki háromszor csúszhat, ezek közül a legjobb idő számít, ez alapján alakul ki a kategóriánkénti 10 továbbjutó, akik megmérkőzhetnek a döntőben. Minden versenyző bevet valami trükköt a gyorsabb leérkezés érdekében: a fenékbe tűrt fecske alap, de sokan még étolajjal is bekenik magukat. A strandforma itt most nem nyerő, minden kilóval értékes tizedmásodperceket lehet hozni. Az abszolút győztes végül 14,56 másodperces idővel csobban a medencébe, és veheti át a versenykerékpárt. 

 

A jól sikerült viadal meghozta a szervezők kedvét a folytatáshoz, augusztus 20-ra újabb versenyt terveznek, ahol talán sikerül megdönteni a mostani rekordot.  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: