2019. 07. 01., hétfő, 15:57

Letiltották a Desis bulikat

Helyreigazítás 
Tévesen állítottuk azt, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város letiltotta a Deseda partjára szervezett „Retro bulit”. A helytelen információink és kellő utánajárás hiánya miatt írtuk azt, hogy a szervező büfések nem kaptak engedélyt a buli megtartására, hiszen: nem is nyújtottak be ilyen kérelmet. A valóság az, hogy egyetlen büfés érdeklődött a közterület foglalás módjáról és feltételeiről, de kérelmet ő sem nyújtott be. Kaposvár Megyei Jogú Várostól és az olvasóinktól a valótlan állításért, továbbá mindenkitől elnézést kérünk az általunk nem elég körültekintően elvégzett munka miatt.

Nem kapták meg az engedélyt a július 7-re tervezett retro bulira a Deseda szabadstrandjának vendéglátó egységei, de az is előfordulhat, hogy egész nyáron buli nélkül maradnak a szórakozni vágyók. A város a sorozatos balhékkal indokolta a döntést.

Az idei szezonban rendszeresen szerveztek szabadtéri bulikat a szabadstrand büféi, mi is beszámoltunk róluk képgalériák formájában, legutóbb 2 hete. 

 

Több százan szoktak szórakozni a desis bulikon

Hétfő délelőtt több vendéglátós is jelezte felénk, hogy elmarad a szombatra tervezett buli, miután nem kapták meg az ehhez szükséges engedélyt. Elmondták, hogy a város azzal az indokkal tagadta meg az engedély kiadását, hogy a rendőrség hozzájuk eljuttatott papírjai szerint több balhé is volt az eddigi rendezvényeken. 

 

Kiss Dániel és Gavallér Gyula a rendezvények rendszeres fellépői, a mulatós stílust képviselik

A szervezők azt mondják tudnak az atrocitásokról, mégis értetlenül állnak a történtek előtt, mivel egyik rendezvény ideje alatt és területén belül sem fordult elő verekedés.

Hallottunk róla hogy 2 óra után, a buli végeztével összeakaszkodott két társaság, de ez a fenti parkolóban történt, minket nem is értesített róla a rendőrség. A büfék előtti részen 4 biztonsági őr felel a rendért, így biztonságosan szórakozhatnak a jelenlévők. Nem gondolnánk, hogy a mulatozókat a mi felelősségünk lenne hazáig kísérni, miután elhagyták a rendezvény területét. Nem értjük miért nem kaptuk meg az engedélyt...

 

A szervezők azt az információt kapták, hogy augusztusban talán folytatódhat a sorozat (addigra mindenki megtanul viselkedni?), de maguk sem látnak erre sok esélyt. 

Mi lesz veled desedai mulatás?

 

A város képviselőit is próbáltuk elérni, hogy tájékoztatást kapjunk a döntés okairól, de ezidáig nem sikerült őket elérni. Amint ez megtörténik, frissítjük cikkünket. 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: