2019. 06. 19., Szerda, 11:38

Mennyei ízek, tökéletes fogások, üde nyári borok! - Benéztünk a Deseda Kapuja szezonnyitó borvacsorájára

Június 18-án hivatalosan is megkezdte a nyarat a Deseda Kapuja Somogyaszalóban, mégpedig egy különleges nyárindító vacsorával, ahol egy sztárvendég is tiszteletét tette. Ezt mi sem hagyhattuk ki!

Már ki lehet jelenteni, hogy komoly kapcsolatot ápolunk a Deseda Kapujával, hiszen sorozatosan bele-bele kóstolunk szezonális étlapjuk fogásaiba, de egyetlen borvacsorát sem hagytunk még ki az étterem eddigi pályafutása során. Nem is fogunk. Mikor megtudtuk, hogy júniustól egy kicsit más vonalat reprezentálnak majd az ételeik terén, kezdve Nyárindító vacsorájukkal, kapva kaptunk az alkalmon, hogy belevessük magunkat az ízek kavalkádjába.

Ezt követően már elénk is tálalták az előételt Marhatatár formájában, hagymás kenyérrel és mustármaggal. A hús íze a hozzá felszolgált szósszal és a mustármag csalafintaságával, ízbombaként szolgált minden egyes falatnál. A leves megkóstolásánál kielégültek az ázsiai konyha iránti vágyaink is, a kakas alaplevének elegye a felszelt zöldségekkel, a hozzáadott fűszerekkel, és a sült májgombóccal a vietnámi konyha Pho levesének jegyeit viselte magán. 

Az este csillagát Orosz Gyuri emelte, aki többek között a Showder Klubból lehet ismerős számotokra, pikáns humora és csattanós viccei feldobták az amúgy is magas színvonalú vacsorát, melynek koronája a Bakonyi Sertésszűz volt. A hús tökéletes állagától már az első falat után elaléltunk, páratlan ízét pedig a kissé tüzes szósz tette tökéletessé. 

Egy szó mint száz, a környéken nem találkoztunk olyan vacsora formációval, ahol ilyen kiemelkedően intenzívek lettek volna az ízek, ráadásul a Deseda Kapuja szinte védjegyévé vált minőségi alapanyag használata is mindegyik fogásnál visszaköszönt. 

A könnyű nyári boroknak köszönhetően, kissé becsiccsentve, de annál inkább az ízek pompás emlékével távoztunk kedden este Somogyaszalóból. Ha meghoztuk a kedveteket, hogy belekóstoljatok a Deseda Kapuja fogásaiba, most megtaláljátok mindegyik ételt Séfük ajánlatai között

Már alig várjuk, hogy mivel rukkolnak elő júliusban a megújuló étlapjuk terén!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: