2019. 06. 12., szerda, 16:51

Ezek a legjobb Dél-Balatoni játszóterek - Ha gyerkőcökkel indulsz strandolni...

Az utóbbi években sok szuper játszótér épült-szépült a Balaton strandjain, ahol akár órákat el tudnak játszani a gyerekek, ha épp nincsenek a vízben. A legjobb játszóterek közül 3 is a déli parton található, ez a kis összeállítás segít kiválasztani a legszimpatikusabbat. 

A Panoráma vizes játszóterei

Fonyódon két különleges játszótér is található, mindkettő a Panoráma strand területén. Mindkettő vizes játszótér, ami azt jelenti, hogy az élményelemek alapja a víz. Az egyiken spriccelik, a másikon pedig játszani lehet vele. Az egyik játszótér közepén egy játékhajó áll, és körben a legkülönfélébb eszközökből jön a víz. Természetesen találunk itt csúszdát illetve vízágyút is, a gyerekek egyszerűen imádják. Ha pedig a lurkók elunták a rohangálást, akkor átmehetnek a másik játszótérre, ahol a vizet lehet töltögetni, öntögetni lötyögtetni, mindenféle eszközökben. Végül is a sarazás kifinomultabb formáját művelhetik itt a csemeték, órákig elvannak, csak ne felejtsék el bekenni őket napvédővel, mert árnyék egyik helyen sincs.

 

Balatont formázó játszótér

Az egyik legötletesebb balatoni játszóteret Balatonbogláron a Platán strandon találjuk. Ez a főleg fából készült, szinte művészi igényességgel összeállított játszótér nagyon népszerű a gyerekek körében. A játszótér a strand bejáratának közelében van. A terület közepén a Balatont formázták meg és körülötte kis faragott székek vannak a balatoni települések nevével. De van itt csónak, drótkötélpálya és egy egészen különleges körhinta is. Ami hátrány, hogy a terület apró kavicsokkal van feltöltve, amiben nagyon nehéz közlekedni, és nincs árnyék.

Ennek a játszótérnek a környékén még van egy nagy fából készült hajó, amit már kicsit elnyűtt az idő vasfoga és egy hagyományos játszótér a kisebbeknek, a szokásos játékokkal, fészekhinta, csúszda stb.

 

 

Siófok legújabb játszótere a Süllyedő hajó

2018 nyarára készült el az Ezüstparton, az Egressy utca végén, közvetlenül a parti sétányon. A kettétört hajó rövid idő alatt a gyerekek kedvence lett. A megdöntött hajótesteken jól lehet mászni, a hajó orrába a kisebbek is fel tudnak kapaszkodni, a hátsó része a nagyobbaknak jelent kihívást, itt ugyanis mászófalon lehet feljutni a kormánykerékhez. Utóbbi alsó része árnyas, bújós homokozó, ahová azonnal beülnek az apróságok. A kis csúszda fölött napvitorla alatt üldögélhetünk, de van földbe süllyesztett trambulin, tipegő és olyan hinta, amibe ketten is beülhetnek. Mindez néhány lépésre a Balaton vizétől, biztonságos kerítéssel körülvéve.

 

Az összes szabad és fizetős balatoni strandot árakkal ITT találjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: