2019. 06. 07., Péntek, 10:38

Videón ahogy elfogják a balatonszemesi drogprevenciós szervezet tagjait, akik drogot árultak

Egy drogprevenciós balatonszemesi civil szervezet terjesztett drogot a Balaton déli partján.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást. A felderítő munka eredményeként a rendőrök június 3-án az éjszakai órákban Budapesten és több Balaton-parti helyszínen is összehangolt akciót tartottak. A házkutatások alkalmával nagy mennyiségű készpénzt, közel másfél kilogramm növényi törmeléket és mintegy fél kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A nyomozók egy 47 éves budapesti lakost, valamint egy 28 és egy 45 éves balatonszemesi férfit fogtak el. Mindhármukat - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be június 6-án a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság épületében dr. Szijártó István r. ezredes, dr. Bebes Zoltán r. őrnagy és Lantos Gábor r. őrnagy.

Szijártó István elmondta, hogy több évtizedes rendőri pályafutása alatt még nem találkozott olyan esettel, hogy egy bűnmegelőzési egyesület drogot terjesztett volna, szerinte ez valószínűleg egyedülálló a magyar kriminalisztika történetében. Az pedig a cinizmus netovábbja, hogy ehhez egy bűnmegelőzési védjeggyel ellátott autót használtak és még idén is tartottak drogprevenciós előadást iskolákban – mondta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: