2019. 06. 07., péntek, 12:24

Ez ám a teljes armada! Gránátokat, aknákat, fegyvereket és marihuánát foglaltak le Kaposváron

Egy teljes második világháborús armadát, plusz 17 tő marihuánát foglaltak le a rendőrök még tavaly októberben egy kaposvári ingatlanban. Volt ott minden, aknagyújtó, haditechnikai elemek, töltények, fegyverek, gránátok, páncéltörő gránátok repesz lövedékei és még sorolhatnánk.

 

A megyei nyomozók előzetes bűnügyi információk alapján 2018. október 26-án házkutatást tartottak egy kaposvári ingatlannál. Az intézkedésbe a Terrorelhárítási Központ munkatársait is bevonták, mivel felmerült a lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja. A rendőrök a 24 éves férfi lakcímén - a szakértői vélemény szerint - többek között második világháborúból származó aknagyújtót, haditechnikai elemeket, töltényeket, gránátokat, tüzérségi gyújtókat, páncéltörő gránát repesz lövedéket, gyújtócsészét és gyújtótesteket találtak és foglaltak le.

 

 

A helyszíni szemle adatai alapján a bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök látókörébe került egy 45 éves bárdudvarnoki lakos is, akinek lakhelyén tartottak házkutatást. Az ingatlan átvizsgálása során szintén a második világháborúból származó lőszereket, gránátokat, lőfegyvereket, valamint 17 tő marihuánát találtak és foglaltak le. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a gyanúsítottak a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkeztek.

 

 

A. Andrást és B. Tibort előállították a rendőrőkapitányságra, ahol a nyomozók lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett, robbanóanyaggal visszaélés bűntett és kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 

 

A lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélés kapcsán egy 30 éves kaposvári és egy 39 éves nagykörösi férfi, a kábítószer termesztéssel összefüggésben egy 24 éves kaposvári és egy 24 éves szennai férfi került a nyomozóhatóság látókörébe, akiket az eljárás alatt szintén gyanúsítottként hallgattak ki.

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratok vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: