#Kisfröccs - La Rotonda Caffé

2019. 06. 05., szerda, 11:34

#Kisfröccs - La Rotonda Caffé

Szeretitek a kocsmák hangulatát? Szeretnétek tudni milyen történeteket rejtenek a törzsvendégek által kikoptatott székek? Hogy miféle emlékeket őriznek a falakra aggatott képek és relikviák? Ugorjatok be velem egy kisfröccsre Kaposvár kocsmáiba, és sztorizgassunk el mellette kicsit! 

10 éves szülinapját ünnepli a Rotonda, a kaposvári "bulinegyed" egyik legnépszerűbb bútordarabja. Régi és új munkatársak, közeli és távolabbi barátok együtt idézik fel ma az itt megesett vidám sztorikat. A nosztalgiavonatot a nyitás évében használt árakkal olajozzák, 500 Ft a kancsó fröccs, de a sör és a kávé is a 2009-es áron kapható. 

Az első kerek szám elégnek bizonyult, hogy némi nosztalgiával meséljen a kezdetekről István és Csilla, a Rotonda megálmodói. Az alapokat Csilla rakta le a szomszéd Stella sörözővel, aztán a kiadóvá vált halbolt helyére már együtt tervezték a Beluga látványkonyhás pizzériát. A bambuszos, tengerparti érzést felelevenítő egység 2009 január elsejéig üzemelt, ami egybeesik az első, később hagyománnyá vált és most is élő újévköszöntő szülinapozással, mely igazi ikonikus eseménye a Rotonda baráti körnek.

 

In memoriam BelugaBoldog Belugás idők

A Beluga helyébe egy fiatalos, lendületes, laza kávézót álmodtak meg, mely a galériára vezető körforgős lépcső és a közeli körforgalom után a Rotonda (olasz szó, magyarul: körforgalom) nevet kapta. Az akkoriban még kialakulóban lévő, ma már csak "sor"-ként ismert Noszlopy utca harmadik iszogatós vendéglátóhelyeként született meg a Rotonda, hiszen akkoriban csak a Stella és az Isztambul üzemeltek itt.

 

A 2009-es kezdetek

Szabados István belsőépítész Istvánék útmutatása alapján tervezte kissé szellősebbre a helyet, ekkor került beépítésre a belső teret a terasszal összekötő harmónikaajtó is. A recept bevált, a sportolók által is előszeretettel látogatott kávézó-kocsma talán a mai napig az egyetlen a városban, melynek terasza sosem árválkodik vendég nélkül, a hétvégi estéken pedig szinte garantált a teltház.

 

Az EB-k, VB-k mindig különleges hangulatban telnekAnett, Kriszta, Nóri, a Rotonda három gráciájaMint egy kis család - A szelfibottal István, mellette balra Kese, aki 13 éve a csapat tagja

Mi változott az indulás óta? A Rotonda a bevált recepten nem változtatott, a közönség az, ahol tetten érhető változás, a 2010-es évek főként 30 feletti vendégkörét mostanra a 20-as generáció váltotta fel. Ami viszont nem változott, az a baráti kör akik a nyitás óta ide járnak, és a dolgozók, akik velük együtt családtaggá váltak az évek során. 

 

Van tehát mit ünnepelni ezen a napon, csatlakozzatok hozzájuk ti is! 

 

 

Jól esett a kisfröccs? 
Igyatok velem egyet máskor is!

További kisfröccsöket ITT töltök!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: