2019. 06. 04., kedd, 09:28

Elsötétülnek az iPhone készülékek is! - Jön a Dark Mode és egy rakás újdonság

Megtartotta éves fejlesztői konferenciáját az Apple, amely során ahogy az már lenni szokott, egy rakás újdonságot mutattak be szinte az összes készülékükre.

Jól fest a Dark Mode!

 

Elsötétülhet az iOS 13

A talán legtöbbeket érintő változás az új operációs rendszer, amelyet az ősszel telepíthetünk majd készülékeinkre. A 13-as számú iOS a számok terén is jól operál, hiszen elméletileg a Face ID-t 30%-al gyorsítja meg, az alkalmazások frissítései 60 százalékkal kisebbek lesznek, ezáltal gyorsabban települnek és indulnak el a jövőben. Jelentős fejlesztésen esett át az Apple Maps is, amely a Street View-hez hasonló, mégis sokkal gördülékenyebbnek tűnő funkciót is kap majd.  A fejlesztők javítottak az iPhone készülékek kameráján és képkezelő alkalmazásain is, a Photos nézetei pedig sokkal áttekinthetőbbek lesznek majd. 

 

 

Számunkra mégis a két leginkább tetszetős újdonság a Dark Mode és az új Log In. A sötét mód, nevéből is adódóan teljesen elsötétíti majd az iPhoneok rendszerét a mai trendeknek megfelelően, míg a Log In lehetővé teszi, hogy az olyan felületekre, ahová eddig csak Facebook vagy Google ID-val tudtunk bejelentkezni, mostantól elfogadja az Apple ID-t is. Adatvédelmi szempontból jelentős leginkább ez az előrelépés, hiszen míg a Facebook és a Google is előszeretettel adja ki adatainkat a harmadik félnek, addig az Apple még az e-mail címünket sem osztja meg másokkal, ha úgy rendelkezünk.

 

Számológép, diktafon és még sok más újdonság az órákon

Külön életre kel az Apple Watch

Az okosórák is megkapták a saját frissítéseiket, amelyek közül a legkiemelkedőbb talán az, hogy mostantól nincs szükség a hozzájuk csatolt telefonokra, ha alkalmazásokat töltenénk le rájuk, így az órát immár a telefon nélkül is nagyjából teljes körűen lehet majd használni. A saját alkalmazásokon kívül új számlapokat, számológépet, hangrögzítőt kapott, figyelmeztet ha túl hangos a környezetünk de már zenét is le tudunk majd játszani rajta.

 

Teljesen új operációs rendszert kaptak az iPadek

Nagyot változnak az iPadek, brutális új Mac vas érkezik

A táblagépek egyre kevesebb figyelmet kapnak világszerte, ezen szeretne most változtatni az almás cég, így külön operációs rendszert hívott életre az iPadek számára. Az iPadOS egyre inkább távolodik a telefonos élménytől a számítógépek irányába, kezelni tudják majd a pendriveokat, fényképezőgépeket és úgy nagyjából mindent, amit csatlakoztatunk hozzájuk, hála az új fájlkezelő algoritmusnak. És ha már számítógép, az új Mac Pro minden idők egyik legerősebb gépének tűnik a hardvereket tekintve, melynek köszönhetően akár 12 darab 4K-s adást is képes majd egyszerre kezelni.

 

Kívülről akár egy sajtreszelő, de belül egy vadállat van bezárva

Az újítások várhatólag fokozatosan fognak majd érkezni őszig bezárólag.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: