2019. 05. 30., csütörtök, 12:36

TESZTELTÜK: Mézes Mackó street food kínálat

Miután a helyet és a menüt lemeóztuk, harmadjára is visszatértünk a téli álmából felriadt Mackóba, hogy a street food kínálattal is közelebbről megismerkedjünk. Nem volt egyszerű dolga a gyomrunknak...

Első látogatásunkkor sokként ért bennünket a meglehetősen bő lére eresztett étlap, a régi maciban megszokott hideg előételek mellett - mint a tojássaláta vagy a casinótojás - ugyanis levesek, saláták, grillezett húsok, tészták, hideg-melegszendvicsek, kézműves hamburgerek, mexikói specialitások, óriás palacsinták sorakoznak, magyarul mindent IS találunk rajta. 

Gyomrunk véges kapacitása okán a három legnépszerűbb utcakaját - hamburger, burrito, melegszendvics - vettük teszt alá, ebben a sorrendben.

Az ötféle hamburgerből (Bärburger, Big Bärburger, Black Burger, Vega Burger, Chili Burger) a "ha lúd legyen kövér" elvén a duplahúsos Big Bärburgert választottam, mely grillezett csirkemellel, baconnel, chedarral (kérésemre), karamellizált hagymával van uprgrade-elve a szokásos zöldségek mellett. Félkarú óriás létére elég szexin fest kiszemeltünk, látszik hogy a kés nem dísznek van beleszúrva, a tekintélyes mennyiség összetartásához és a kulturált elfogyasztáshoz is szükség van rá. 

 

Big Bärburger hasábbal - 1790.-

Az idegenlégiós bucival már találkoztunk a Slendy tanműhelyében, így nem okoz meglepetést az enyhén édes íz és a cseppet sem fojtós állag. Miután a legfontosabb összetevőről beszélünk, szégyenérzet nélkül kérdeztem rá a húspogácsa összetételére, mire elárulták, hogy a 2 db 14 dekás pogácsa 100% marhahúsból készül alapfűszerek hozzáadásával, ami ki is érződik, egyértelmű a húsíz dominanciája. Sikerült nem túlsütni, így szépen rejt magában szaftot, amit nagyszerűen kiegészít a gyönyörűen ráolvadt, erőteljes ízű cheddar, jó választás volt az enyhébb Montery Jack helyett. A baconnek bár nincs chips állaga,ahogy azt én szeretem, de az ízére nem lehet kifogásom. 

 

A vágásfelület magáért beszél

Nagy kedvencem, a karamellizált hagyma tökéletesre sikerült, hál' istennek nem cukrozták túl, ami képes padlóra küldeni egy teljes hamburgert. A választott házi majonézes szósz még szaftosabbá teszi a burgert, nincsen benne semmi nagy csavar, de a célnak tökéketesen megfelel. A burger mellé érkezett még sültkrumpli egy csinos kis vödörben, plusz némi friss saláta, ennyi pénzért ez egy korrekt vásár.

Lássuk a marhahúsos burritot, mely a névadó húson kívül helyben készült paradicsomos-chilis szószt, kukoricát, sajtot, és külön kérésemre vörösbabot tartalmaz. A kettőbe vágott tekercs lazán fogja közre a bőséges feltétmennyiséget, melynek fő pillére a marhahús. Jutott bele bőven a házi chiliraguból is, melyet paradicsomszósszal is megküldtek a chili mellett, ha az ízlelőbimbóim nem csalnak.

 

Marhahúsos burrito - 2190.-A zöldségköret külön dícséretet érdemel

Az összhatás kellemesen pikáns, a marhahús omlós, a bab-kukorica aránya megfelelő a húshoz képest. A zöldségkörítés külön dícséretet érdemel változatosságával, a megszokott saláta mellett találtam benne epret, lime-ot, kaliforniai paprikát, céklacsírát, radicchiot, mindez nyakönöntve némi balzsamecettel. A tortilla ugyanaz mint a legtöbb helyen, különösebb ovációt nem vált ki belőlem, egy kis pirítással fel lehetne dobni. Az összképet nézve ez a burrito rendben van, nem igazán találtam benne hibát.

 

A csőben sütött velős-sajtos melegszendvicsre még épp maradt pár négyzetcentiméter a hasamban, de ezt az értékelést majd nagy kaposvári melegszendvics tesztünk második részében olvashatjátok majd!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: