2019. 05. 30., csütörtök, 11:21

Részegen ütöttek el egy intézkedő rendőrt a 67-esen

Szerda éjjel a 67-es főúton Visz külterületén intézkedtek a rendőrök egy közlekedési baleset helyszínén, amikor egy, a Balaton irányába közlekedő autó elgázolta egyiküket. A jármű sofőrje a balesetet követően megállás nélkül továbbhajtott, de 20 perccel később már elfogták, majd az ellenőrzés során kiderült, hogy a jármű sofőrje, egy 54 éves kaposvári nő és utasa, egy 30 éves somogysárdi férfi is ittas volt.

 

Az eljárás adatai alapján a balatonlellei körzeti megbízottak május 29-én 0 óra 35 perckor a 67-es számú főútvonalon, Visz külterületén intézkedtek egy korábbi közlekedési baleset helyszínén. A szolgálati személygépkocsi megkülönböztető fényjelzése működött, az egyenruhások láthatósági mellényt viseltek, ennek ellenére egyiküket elütötte egy Balatonszemes irányába közlekedő személyautó. A baleset következtében a rendőr 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A fehér Peugeot sofőrje az ütközést követően a helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyta az M7-es autópálya irányába.

 

 

A rendőrök beazonosították a járművet, amelyet 20 perccel később, a helyszíntől pár kilométerre állítottak meg és vontak ellenőrzés alá. A keresett autóban ketten tartózkodtak, amit annak tulajdonosa, egy 54 éves kaposvári nő vezetett, azonban az adatgyűjtés során felmerült, hogy a baleset idején a volánnál az utasa, egy 30 éves somogysárdi férfi ült. A férfinál és nőnél egyaránt felmerült az ittas járművezetés gyanúja, ezért elfogták és előállították őket a Fonyódi Rendőrkapitányságra. Mindkettőjük kihallgatása - bűnügyi őrizetbe vételük mellett - folyamatban van, továbbá előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

 

 

A Fonyódi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügyben közúti baleset okozása vétség, segítségnyújtás elmulasztása bűntett, járművezetés ittas állapotban bűntett, valamint járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: