1000 lóerős hibrid monstrumot mutatott be a Ferrari!

2019. 05. 30., csütörtök, 13:28

1000 lóerős hibrid monstrumot mutatott be a Ferrari!

A világ talán leghíresebb autómárkája is követi a trendeket, és előállt egy olyan sportkocsival, amely akár már konnektorról is tölthető.

 

Az új járgány az SF90 Stradale nevet kapta a márka versenycsapatának, a Scuderia Ferrari 90. évfordulója alkalmából. Az autót ennek tiszteletére úgy építették meg, hogy azt majd minden idők legjobb Ferrariaival egy lapon említsék, akár az Enzo-t, vagy a LaFerrarit.

 

 

Jó kérdés hát, hogy mitől nőne fel ez a monstrum elődeihez, hiszen a gyönyörű külcsín mindehhez nem mindig elég. Ám ha bekukkantunk a motorháztető alá, akkor már van min álmélkodni, hiszen 4 literes V8-as turbós benzinmotor kerül a szemünk elé, amely 780 lóerős teljesítményre és 800 Nm-es nyomatékra képes. Ahhoz, hogy elérje a címben említett bűvös ezrest, szüksége van a három elektromotorra, amelyeket a nyolcfokozatú dupla kuplungos váltóval és az első kerekekkel építettek egybe, és összesen plusz 220 lóerőre képesek. 

 

 

Ha ezek a számok első hallásra nem mondanak sokat, akkor abból már biztos rájöttök az erejére, hogy a SF90 mindössze 2,5 másodperc alatt van százon, 6,7 alatt pedig kétszázon, és 340 km/óráig meg sem áll. Nem is kell mondanunk, hogy az autó összkerékhajtású, és a lítium akkumulátora egy feltöltéssel 25 kilométert képes megtenni tisztán elektromosan. Azt már csak megemlítjük, hogy az aerodinamikája minden eddigi Ferrarinál fejlettebb, ráadásul a hátsó légterelő mozgatható. Ha mindez nem volna elég, az utastér is gyönyörű kialakítást kapott, hajlított kijelzők, érintőgombok és szinte mindennel felszerelt kormánykereket kapunk a pénzünkért. 

 

 

Hogy mennyiért, azt még nem tudni pontosan, viszont jó hír, hogy a példányszám nem lesz limitálva, így ha pár emberöltőig zsíros kenyéren élünk, talán beszerezhetünk magunknak egyet.

 

 

Hát nem gyönyörű?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: