2019. 05. 29., szerda, 14:44

Ennyi volt! Nem lesz több Red Bull Air Race

Az idei versenyeket még megtartják, ám jövőre már nincs tovább, megszűnik a népszerű rendezvény.

Idén már amúgy is nagy port kavart a helyszínválasztás Magyarországon, hiszen Budapest már nem fogadta a repülőket, így más várost kellett keresni. Nagy örömünkre akkor Zamárdi mellett döntöttek a Red Bull emberei, így Somogyban láthatjuk utoljára Magyarországon a versenyt. 

 

 

A hivatalos közleményben az állt:

"A Red Bull úgy döntött, hogy a 2019-es szezont követően nem rendezi meg újra a Red Bull Air Race Világbajnokságot. Az idei hátralévő futamok: június 15-16, Kazany, Oroszország; július 13-14, Zamárdi, Magyarország; szeptember 7-8, Csiba, Japán.

A Red Bull Air Race 2003-as indulása óta több mint 90 futamot tudhat maga mögött, amelyek lehetőséget biztosítottak a világ legkiválóbb pilótáinak, hogy nagy sebesség és alacsony repülési magasság mellett extrém manőverekkel versenyezhessenek. A Red Bull Air Race kimagasló színvonalú sportélményt nyújtott, de a rendezvényt nem övezte akkora érdeklődés, mint más Red Bull eseményt a világon.

A Red Bull köszönetét fejezi ki a pilótáknak és csapataiknak, partnereinek, a rendező városoknak és a Red Bull munkatársainak az élménydús és emlékezetes eseményekbe fektetett munkájukért."

 

 

Ennek tudatában tuti kilátogatunk július 13-14-én Zamárdiba, hiszen egyszer az életben látni kell élőben is ezt a versenyt!

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: