2019. 05. 28., kedd, 13:00

Megalkották a Rippl-Rónai Fesztivál kávéját!

A város egyik legkedveltebb fesztiválja hamarosan kezdetét veszi, így nem csoda, hogy a programsorozatban résztvevő helyek újdonságokkal rukkolnak elő erre a pár napra. Az Eleven Kultúrbisztró háza táján sem történt ez másképp, ugyanis elkészítették a Rippl-Rónai Fesztivál kávéját. 

A fesztivál itala egy citromsárga popcorn-karamella ízű jegeskávé lett. A fő összetevője az étcsokoládés, tejkaramellás ízvilágú Roastopus kaposvári pörkölő Seashell elnevezésű kávéja, amihez popcorn ízű szirupot csempésznek, a pontot pedig az i-re a karamellával bevont popcornok teszik fel, amik a tejszínhab tetejére kerülnek. 

 

 

A markáns citromsárga árnyalat szinte kötelező volt a jegeskávé esetében, hiszen ez volt Rippl-Rónai kedvenc színe, ilyen árnyalatú volt a festő műterme és ez a fesztivál sőt a város hivatalos színe is, a popcornos ízesítés pedig Rippl kukoricás festményeire utal.

 

 

Gyorsan le is futottunk az Elevenbe, hogy ízlelőbimbóink tesztjére bocsássuk az italt, és ha nem lenne elég a megnyerő külseje, az íze tuti levesz benneteket is a lábatokról. Különösen kiérezhető benne a popcorn és a karamella különleges elegye, a kávé párosításával pedig fantasztikus harmóniában vannak. 

 

 

 

A Rippl - Rónai fesztivál kávéját május 30-tól június 2-ig kóstolhatjátok majd meg az Eleven Kultúrbisztróban, ahol nem mellesleg elmajszolhattok egy szeletet a Rippl-Rónai tortából is!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: