2019. 05. 24., péntek, 15:36

A Bosszúállók után is van élet a moziban - A 74nullanulla hétvégi moziajánlója

Ugyan néhány hete letarolta a mozikat a Bosszúállók utolsó kalandja, ám mostanra kezdi összeszedni magát a sokkból a közönség, így újra lehet böngészni a moziműsorokat. John Wick visszatér, Aladdin visszahozza gyerekkorunk, Ted Bundy pedig bemutatja egy sorozatgyilkos másik arcát.

Ha figyelmesen olvasol, most két jegyet nyerhetsz a kaposvári Kultik moziba ITT!

 

John Wick: 3. felvonás - Parabellum

Az első rész 2014-es sikere óta tarthatatlan a Keanu Reeves számára másodvirágzást hozó karakter története, amely egy olyan, eddig ismeretlen világba kalauzol el bennünket immár harmadik alkalommal, amelyből úgy érezzük, egyre csak többet és többet akarunk. A bérgyilkosok ismeretlen világát bemutatandó, immár sorozatokat is terveznek a vonalon, nem beszélve a már bejelentett John Wick 4. epizódjáról. De ne rohanjunk ennyire előre, foglalkozzunk egy kicsit a Parabellummal, amely nem okozott csalódást a rajongók, de a kritikusok körében sem. A történet szálait ott vesszük fel, ahol a második rész végén elengedtek minket, a bérgyilkosok ásza egy órát kap, mielőtt a világ minden gyilkosa rá vadászna, amiért megszegte a saját szabályaikat.

 

 

Lélegzetvételnyi szünetre tehát nem lehet számítani, az akciók és a bérgyilkosok manőverei hihetetlen, de még látványosabbak az elmúlt két részben látottaknál, pedig azt hittük, hogy a rémkirály már nem tud újat mutatni gyilkolás terén. Aztán jött egy könyv és megint csak ámuldoztunk. Ráadásként bejön a képbe egy régi barát is Sofia (Halle Berry) személyében, akinek segítségével négyzetre emelkedik az eldördülő lövések száma, így aki az első két részt imádta, vagy csak némi akcióra vágyik, a hétvégén ez lehet a legjobb választása a kaposvári Kultik moziban:

 

Péntek: 18.20, 20.40

Szombat: 18.20, 20.40

Vasárnap: 18.20, 20.40

 

Előzetes:

 

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz hitvány

Ted Bundy nevét minden amerikai ismeri, hiszen minden idők legkönyörtelenebb sorozatgyilkosa volt, áldozatainak számát máig nem tudni pontosan, ő maga 30 nő meggyilkolását vallotta be, mielőtt kivégezték. Életét többször is feldolgozták már, dokumentumfilmek tucatjai készültek rémtettei bemutatásáról, ám a mostani, Zac Effron főszereplésével készült alkotás egy másik szemszögből mutatja be a férfit. Nehéz elhinni, de Bundy egy látszólag boldog kapcsolatban élt Liz nevű barátnőjével és lányával, miközben titokban szedte az ártatlan női áldozatait. Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz hitvány a barátnője memoárját veszi alapul, így egy, az utolsó jelenetig az igazát bizonygató vádlottat ismerhetünk meg, ezáltal pedig egy teljesen ellentmondásos pozícióba helyeznek minket.

 

 

Tudjuk, hogy Bundy a bűnös, mégis egy életvidám, csintalan megnyerő férfit láthatunk a vásznon, aki körül egyre csak gyülekeznek a viharfellegek, mígnem teljesen el nem sötétül felette az ég. Végig azt várja a néző, hogy mikor derül ki az igazság, mi vezet a férfi bukásához és hogy egyáltalán milyen történések vezethetnek a rémségek elkövetéséhez. Amerika egyik legmegrázóbb éveit bemutató film egy egészen új típusú feldolgozás, teletűzdelve napjaink legnagyobb sztárjaival, akiknek alakítását az alábbi időpontokban tudjátok meglesni a kaposvári Kultik moziban:

 

Péntek: 14.00, 20.10

Szombat: 14.00, 20.10

Vasárnap: 14.00, 20.10

 

Előzetes:

 

Aladdin

Ki ne ismerné gyerekkorunk egyik legjobb meséjét, amelyet -remélhetőleg- máig mesélnek a legkisebbeknek? Az utcán élő tolvaj szerelme az elérhetetlen hercegnő iránt egy olyan történet, amelyre mindmáig meleg szívvel emlékszünk vissza. A Disney futószalagon gyártja filmjeit, melyek között bőven akad régi darabok rebootja is, ezek közé furakodott be most Aladdin is. A film körül már előzetesen is nagy volt a vihar, hiszen a Robin Williams által korszakalkotóként létrehozott Dzsin szerepére Will Smith szerződött, amely bőven okozott kérdőjeleket a fejekben.

 

 

De nem véletlenül tartjuk napjaink egyik legjobb színészének, hiszen simán megoldotta sőt, a mai idők szellemét is importálni tudta a kék kívánságteljesítő karakterébe, ami üdítőként hatott a negyed évszázados szereplőre. A történeten nem csavartak túl sokat, viszont a látvány és a díszletek magukért beszélnek, nem is említve Dzsini humorát, ami azért jócskán okoz hangos nevetéshullámot a közönség soraiban.

 

Péntek: 13.00, 15.30, 18.00, 20.30

Szombat: 10.30, 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 

Vasárnap:  10.30, 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 

 

Előzetes:

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: