Régóta vágysz egy konyhakertre? Most könnyedén megvalósíthatod!

2019. 05. 14., Kedd, 11:15

Régóta vágysz egy konyhakertre? Most könnyedén megvalósíthatod!

​Talán még soha nem fordítottunk akkora figyelmet a helyes táplálkozás fontosságára mint az utóbbi években, hála az egészséges életmódra való törekvés egyre nagyobb térnyerésének. Hogy is bizonyosodhatnánk meg jobban az élelmiszer minőségéről, mint ha mi magunk termesszük? Most ehhez ráadásul pénteken mindent egy helyen beszerezhetünk, hála a Marázplast Palánta Péntek akciójának!

Sajnos ehhez szükség van némi telekre is, ám nem mindenkinek adatik meg, hogy némi kis területet elkerítsen a kertben a palántáknak, főleg ha a városban lakik. A kreativitás azonban bármire képes, így akár a négy fal között is termeszthetünk apróbb haszonnövényeket és fűszereket ha kicsit találékonyak vagyunk, amihez adunk is most néhány jótanácsot.

Hol kezdjük?

Nem olyan bonyolult mint hisszük. Először is döntsük el, mit szeretnénk otthon nevelgetni, ehhez szükséges tudnunk azt is, hogy melyik palántának mekkora lesz később a magassága, terjedelme, a fény- és vízigénye. Ezekért a tippekért érdemes pénteken a Marázplastba látogatni, hiszen a Palánta Péntek akciójuk során nagyon jó áron, kitűnő minőségű palántákat - legyen az paradicsom, paprika, tök, uborka vagy fűszernövény - lehet beszerezni, ráadásul az ehhez szükséges eszközöket is összeszedhetjük náluk. Egy kör alatt tehát megvan minden, ami a nevelgetéshez szükséges, plusz néhány tanáccsal is gazdagodhatunk.

Hová tehetem?

A lakásban olyan helyet válasszunk, ahol a növények a leghosszabb ideig kapnak részleges napfényt, legyen ez a teraszunk, vagy az ablakpárkányunk. A vízelvezetést is meg kell oldani, érdemes tálkákat rakni a cserepek alá, amelyek közül a nagy és mély edények a legalkalmasabbak. Egyébként az ilyen kisebb kertecskék a lakás dekorációjaként is szolgálhatnak, ha kicsit kreatívak vagyunk.

Mibe ültessem?

Talajkeveréket kell készítenünk, amelyhez tökéletes némi szerves komposzt és általános virágföld keveréke, amellyel nagyjából 7 centire a perem alatt megtöltjük a cserepeket, amibe készítsünk egy apró lyukat, mehet a palánta, majd lazán fedjük be a keverékkel.

Figyeljünk rájuk!

Rendszeresen öntöznünk kell, a földet csírázásig nedvesen kell tartanunk. A fűszernövények jól bírják a mérsékelt öntözést, de azért figyelni kell rájuk, és néha előfordulhat, hogy a gyomoktól is meg kell őket szabadítanunk.

Jöhet a betakarítás!

Mindezek után pár hét elteltével a saját magunk termesztett növényeket takaríthatjuk be otthonunkban, amelynél azért nem sok piacon lehet finomabbat kapni, ráadásul ha a saját termesztésünket fogyasszuk, tudjuk mit eszünk, és még hobbinak sem utolsó.

Ha kedvet kaptál az otthoni kiskert létrehozásához, pénteken irány a Marázplast, ahol mindent egyszerre beszerezhetsz! Most ha játszol a Facebook oldalukon egy menő virágtartót is bezsebelhetsz. Kell ennél több?

Kinek van otthon kis konyhakertje?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: