2019. 05. 11., szombat, 10:31

A McDonald's-ba is érkezik a műhús burger - Várod, nem várod?

Áprilisban írtunk róla, hogy Burger King génszerkesztett műhúspogácsát dobott piacra, így nem volt kérdés hogy a McDonald's is lép egyet a vegánok felé. A héten be is jelentették: beszállnak a műhúsbizniszbe, egész Németországban bevezetik a Big Vegan TS névre keresztelt vega burgerüket.

A Burger Kingnek nagyon bejött

Az amerikaiak nagyon rákaptak a műhúsra: a Burger Kingnek beszállító Impossible Foods április végén bejelentette, hogy akár készlethiányra is lehet majd számítani, hiszen az eddigi 7000 partnerétterem mellé most még 7300 Burger Kingnek is kell növényi húspogácsát gyártani, ráadásul az eddigi éttermeikben is megduplázódott a laborhús iránti kereslet.

 

A Burger King lehetetlen whoppere nagyon bejött a népeknek

Cékla + répa + kaliforniaipaprika = Húspogácsa

A Big Vegan TS szójából és búzafehérjéből készült pogácsával helyettesíti az állati eredetű húspogit, a hússzerű textúra eléréséhez pedig cékla-, répa- és kaliforniaipaprika-kivonatot használnak.

 


A recept nem teljesen új, Garden Gourmet brand alatt, Incredible Burger néven már több európai országban (hozzánk legközelebb Ausztriában) árulnak hasonló összetételű húspogácsát.

 

Ausztriában most is kapni a Meki bevezetésre szánt húsmentes húspogácsáját

Kíváncsiak vagyunk mikor ér el a Big Vegan a magyar piacra, ahogy megtörténik megyünk tesztelni!

Ti hogy vagytok vele, várjátok, nem várjátok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: