2019. 05. 08., szerda, 09:34

Ma este elhozzák nekünk a tudományt a sörházba

Szerda este, azaz ma lesz az első állomása annak az előadássorozatnak, melyen a Kaposvári Egyetem munkatársai, kutatói behoznak nekünk egy kis tudományt a város vendéglétóhelyeire. A sorozat lényege, hogy könnyed, laza környezetben élvezhessük a tudományos, ugyanakkor nagyon is érdekfeszítő előadásokat.

Csuvár Ádám, az esemény szervezője elmondta, hogy a sorozat célja a szórakoztató tudásszerzésen kívül, hogy a város perifériáján lévő egyetemet és az ott dolgozó kutatókat kicsit közelebb hozzák a városhoz. A tervek szerint minden hónap első csütörtökén, más-más helyeken kerülnek megrendezésre az előadások. A későbbiekben akár angol nyelvű előadásokra is sor kerülhet, miután az idegennyelvű programokból nagyon is hiányt szenved a város és külföldi lakói.

A ma esti előadás stílszerűen a Hansdonner Sörházban lesz, előadója Fertő Miklós, a Kaposvári Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdász professzora. A téma igen érdekfeszítően hangzik, címe: "A sör mint gazdasági probléma"

 

 

A sorozat második állomása az e-cafe lesz júniusban, előadója Dr. Kerekes Sándor, aki a sharing economy-ról (magyarul közösségi gazdaság) fog közérthetően beszélni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: