2019. 05. 07., kedd, 13:52

Annyi a Kossuth téri fürdésnek! Megkezdték a szökőkút felújítását

Kedd reggelre egy méretes kordon köszöntötte a Kossuth téren közlekedőket, melyet a város legnagyobb szökőkútja köré emeltek.

 

A Németh István Programnak köszönhetően, végre kap némi ráncfelvarrást a városközpontban lévő látványosság, amely felett szépen eljárt már az idő. A burkolat repedezett, néhol le is esett, a színe megfakult, a marokkói homokkő nem nagyon viselte jól a hideg teleket.

 

 

Most viszont megkezdték a szökőkút restaurációját, kedden már le is zárták az egészet és ellátták a szükséges jelzésekkel, így a fürdést a nyáron máshol kell majd szervírozni. A munkálatok a burkolat eltávolításával kezdődtek meg, melyet a felület javítása majd az új, elméletileg jóval strapabíróbb anyag felvitele fog követni. Maga a szökőkút vízrendszere nem fog változni, csak a hangosítás (amiről egyébként már írtunk) és a burkolat lesz új. Előreláthatólag a munkálatok a nyáron befejeződnek, pontos dátum nincs, viszont a bonyolult műveletek miatt előfordulhat, hogy bizony a fesztiválok alatt még el lesz kerítve a terület.

 

 

Viszont nem csak a Kossuth tér restaurációjára jutott pénz, a Sétáló utcán új virágládák kialakításába kezdtek a szakemberek, amelyek a következő időszakban impozáns virágkölteményekkel lesznek megfűszerezve.

 

A virágládák is alakulnak

 

A fürdés tehát kilőve a Kossuth téren nyáron.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: